Zo Groen Als Gras

Zo Groen Als Gras
A Documentary by Willem Tiemersma
Crowdfunding teaser: 
funded project
113
100%
€3.300
donated of €3.300
0
days to go
37
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINE'Zo Groen Als Gras' is een documentaire over het leven van een jonge boer die gezond vlees & zuivel, het welzijn van dieren en de natuur vooropstelt

We leven in een wereld waar alles steeds sneller lijkt te gaan, waarin alles groter, beter en mooier moet. Boeren staan bekend als vervuilers en  dieren leven veelal binnen. De meeste vlees- en zuivelproducten worden tegenwoordig geproduceerd door middel van massa productie. We willen allemaal 's ochtends ons glas melk en 's avonds een lekker stukje vlees, en dit allemaal uiteraard zo goedkoop mogelijk. Supermarkten stunten met kilo knallers en wij als consument kopen alsmaar door.  Is dit allemaal wel zo goed voor mens en natuur?

Jaring Brunia is een jonge Friese boer, alleen is hij geen gewone boer. Waar biologische boeren al wel rekening houden met de natuur en het gebruik van bestrijdingsmiddelen, gaat Jaring nog een stapje verder. Boeren 2.0 .

Hij is teruggekeerd naar het ouderlijk bedrijf en is hier een boerderij aan het creëren in samenwerking met de natuur.

Reis mee door het proces die Jaring tegenkomt in zijn zoektocht naar de ideale samenstelling van zijn boerderij waar de natuur zijn werk doet, waar koeien 9 maanden per jaar vrij rond lopen en waar dieren niet leven op krachtvoer, antibiotica en vrij zij van andere bestrijdingsmiddelen die op lange termijn slecht zijn voor de gezondheid van de mens, dier en het behoud van de natuur. Zo creëert hij een uniek ecosysteem en een toekomstbestendig verdienmodel voor de landbouw.

Jaring boert zoals de natuur het bedoeld heeft, en dat is tegenwoordig niet zo vanzelfsprekend.

In deze documentaire nemen we jullie mee in de visie van Jaring over natuurlijk boeren, over kennis en inspiratie uit de natuur, en willen we zoveel mogelijk mensen laten zien dat het anders kan, en misschien wel anders moet..

 

Wil jij deel uit maken van deze documentaire? Mensen bewust maken dat het anders kan, steun ons dan!

Quote that inspired the maker

Boeren zoals de natuur bedoeld heeft.
Jaring Brunia
This project was successfully funded on 05-06-2015

Fund Project