Zag je het maar

Zag je het maar
A Documentary by Diederick Helder & Rick Kluskens
Crowdfunding teaser: 
funded project
23
102%
€7.148
donated of €7.000
0
days to go
112
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEDOCU- Unieke inkijk op behandelgroep voor licht verstandelijk beperkte jongeren. Kan Lisanne voorkomen dat ze buiten de samenleving komen te staan?

 

 

Zag je het maar wordt een 50 minuten durende documentaire die intreedt op een behandelgroep voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Over een periode van een jaar volgen wij de vierentwintigjarige begeleider Lisanne op haar werk en de jongeren die wonen op haar groep. In beeld wordt gebracht hoe Lisanne vecht om deze jongeren klaar te stomen voor een plek in onze maatschappij. De documentaire focust op de keuzes en dilemma's waarvoor Lisanne komt te staan. Hoe bepaal je bijvoorbeeld dat je geen zorg meer kunt bieden aan een jongere, met het gevolg dat diegene letterlijk op straat komt te staan? Door de ogen van Lisanne worden de ontwikkelingen in het leven van de jongeren gevolgd. Zullen zij uiteindelijk toch een plek vinden in de samenleving? Of vallen ze tussen wal en schip?

Er zijn 450.000 jongeren in Nederland met een licht verstandelijke beperking. Het is een kwetsbare doelgroep die bovendien vaak niet wordt herkend. Dit maakt dat de doelgroep vaak overschat wordt, wat resulteert in overvraging of andere problematiek. Het overgrote gedeelte van deze jongeren heeft moeite een plek te vinden in de samenleving. 

De documentaire wordt op dit moment ontwikkeld in samenwerking met omroep Human, die deze documentaire ook wil uitzenden op televisie. Maar bij uitzending houdt het niet op! Wij vinden het belangrijk dat deze documentaire verspreid kan blijven worden als educatiemateriaal zodat er inzicht komt in deze complexe doelgroep en de dilemma’s die zich tijdens de begeleiding van hen kunnen voordoen. 

Quote that inspired the maker

"Een van de meest kwetsbare doelgroepen van de Nederlandse samenleving die bovendien vaak niet worden herkend. Zorg dragen voor deze jongeren is een grote uitdaging."
Evert-Jan Meeuwissen, Leidinggevende Flinq-jeugd.
This project was successfully funded on 21-12-2013

Fund Project