WOLF!

WOLF!
A Documentary by Robert van Tellingen
Crowdfunding teaser: 
101
23%
€3.545
donated of €15.000
0
days to go
67
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINELaat de wolf niet uitsterven! Hij is terug in ons veedichte land, maar niet voor lang als we niet nu stappen ondernemen. Bescherm de Nederlandse wolf!

LAAT DE WOLF NIET NOGMAALS UITSTERVEN

De wolf is na 150 jaar terug in het Nederland en heeft ons veedichte land verkozen tot zijn verblijfplaats. Geweldig nieuws voor onze biodiversiteit, maar minder goed nieuws voor boeren.  In Duitsland, waar in 2019 officieel 55 wolvenroedels leefden, heeft de regering zojuist een nieuwe wet aangenomen die het mogelijk maakt om alle wolven in de omgeving van aangevallen vee dood te schieten. In Nederland is dat op dit moment nog verboden, maar er zijn boeren in Nederland die ook pleiten voor het afschieten van de wolven en zij vinden in de politek steeds meer gehoor.   

De wolf wordt nu voor de tweede keer met uitsterven bedreigd, en dus moeten we nu handelen als we de wolf een kans willen geven. Hoe (on)gevaarlijk is het dier dat Nederland heeft uitgekozen om te blijven? Wat is het belang van de wolf voor onze natuur? Kunnen we de wolf leren om geen vee aan te vallen? Het zijn vragen die we gaan beantwoorden in de documentaire Wolf.

Er bestaat veel onwetendheid over dit prachtige roofdier waardoor we al snel naar hetzelfde middel grijpen als in de 18e en 19e eeuw,….  (afschieten is geen oplossing!). Karen Soeters, oprichter van House of Animals, bezoekt de grootste wolvenexperts ter wereld. Met hen gaat ze op zoek naar de Europese wolf, probeert ze zijn karakter te doorgronden en moderne oplossingen te vinden voor de Nederlandse situatie.

DOEL

De documentaire heeft als doel te zorgen dat we ons niet door emotie laten leiden en de wolf voor de tweede keer laten uitsterven. Door op waardige en waarheidsgetrouwe wijze te spreken over de wolf, creëren we bewustwording bij een zo groot mogelijk publiek over wat de wolf nu eigenlijk voor een dier is. Het is een mooi dier, maar het is een
roofdier. En het is een lerend dier.

Door ons te verdiepen in de veschillende culturen van dit dier, kunnen we zijn lerend vermogen begrijpen en oplossingen aandragen om met deze prachtige dieren te kunnen samenleven. Onze voorouders stonden in de 18e en 19e eeuw voor dezelfde uitdaging, en hebben de wolf op medogenloze wijze volledig uitgeroeid. Zij hadden toen niet de kennis over de wolf die wij nu - dankzij de wetenschap – hebben. Ook beschikten zij niet over de technologische  mogelijkheden van vandaag. In Wolf! gaan we de uitdaging aan om te laten zien dat er in 2020 moderne oplossingen zijn om met de wolf samen te leven, zelfse in het meest veedichte land ter wereld.

Quote that inspired the maker

"Wolves are very resourceful. All they need to survive is for people not to shoot them"
Bob Ferris
This project was closed on 13-03-2020

Fund Project