Voor de Stilte

Voor de Stilte
A Documentary by Richard Dols
Crowdfunding teaser: 
funded project
27
102%
€8.730
donated of €8.500
0
days to go
145
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEAls je weet dat je gaat sterven... Een integere documentaire over mensen in hun laatste levensfase.

In Voor de stilte laten we zien wat er in mensen omgaat die sterven. Kunnen zij de dood accepteren en loslaten? En hoe gaan zij hiermee om? Aan de hand van talenten en herinneringen delen zij hun ervaring en wordt de zorgmaatschappij en het leven in het hospice in beeld gebracht. 

In Voor de stilte zien we o.a. Fred, Pieter, Henk, Joke, Miep, mensen die ons meenemen in hun dagelijkse doelen en de herinneringen en toekomstbeelden van het leven. Ze weten dat de dood iedere dag dichterbij komt. 

‘Na het overlijden van een goede vriend ben ik geïnspireerd geraakt om deze documentaire te maken. Je eigen eindigheid als mens beleef je intenser. Vanuit mijn onderzoek kwam ik in hospices terecht. Het leven daar is bijzonder, maar bracht ook vragen mee. Hoe kan het dat mensen opleven in een hospice en wat is er met onze zorgmaatschappij gebeurd? Deze en meer maatschappelijke vraagstukken komen aan bod in Voor de stilte.’ 

Met jullie financiële steun kunnen wij, Richard Dols, Ruud Geuijen, Hanneke Som, Anne Cobben en Anky Stiphout deze documentaire voltooien. Voor de stilte is al in productie met de ondersteuning van het onder andere DelaFonds en de Provincie Limburg. Met het geld financieren wij de montage en audio- en beeldnabewerking en zetten we de film breed maatschappelijk neer. Zodat we met elkaar in gesprek kunnen gaan over wat echt belangrijk is in het leven. Dit project bestaat naast de film ook uit een portretreeks die ingezet wordt voor educatieve doeleinden. Een portretreeks van mensen die het leven op de best mogelijke manier afsluiten.  

Help ons deze documentaire te voltooien en iedereen die hieraan heeft meegewerkt eervol te danken door hun verhaal een podium te geven.

Quote that inspired the maker

We hebben niet om het leven gevraagd, maar ook niet om het einde van ons leven.
Pieter Bult
This project was successfully funded on 07-04-2014

Fund Project