Vleugels

Vleugels
A Short film by Symen Hoogesteger
Crowdfunding teaser: 
00
16%
€666
donated of €4.012
0
days to go
29
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEVleugels is een film over geluk en dromen. Over keuzes die je moet maken. Soms zal je drastische stappen moeten zetten wil je gelukkig worden.

SynopsisLotte droomt er al jaren van om een gezinnetje te starten. Huisje boompje beestje, van het idee alleen al wordt ze helemaal gelukkig. Het leven van Lotte zit vast in de dagelijkse sleur, haar baan in de zorg, haar relatie met Sjors. Wanneer er een nieuwe collega op haar werk komt, raakt ze diep onder de indruk van de vrouw. Door deze gelukkig getrouwde moeder beseft ze dat haar leven alles behalve perfect is. Lotte zal drastische stappen moeten zetten wil ze haar leven veranderen.

Vleugelser Post

Het ideeSymen Hoogesteger en Tim Griffioen zijn 2 jonge filmmakers. Samen hebben ze een filmproductiebedrijf opgericht en zijn nu met een supertoffe crew bezig aan hun grootste project tot nu toe, ‘Vleugels’. Naast vrienden betrekken ze nu ook andere studenten van verschillende filmopleidingen bij het project, zodat iedereen in zijn eigen vakgebied kan groeien.Film maken is de passie. Vanuit dit principe wordt er nu de film ‘Vleugels’ gerealiseerd. Een film van ongeveer 30 minuten waarin het verhaal van Lotte wordt verteld.VisieHet verhaal van ‘Vleugels’ gaat over de eenzame Lotte. Het thema eenzaamheid is een terugkerend thema in de films van Symen. Een thema waar hij gefascineerd door blijft. Het gegeven om je in je eigen relatie niet thuis te voelen en daardoor eenzaam te zijn, zette Symen aan tot schrijven van het scenario van ‘Vleugels’. “Met Vleugels, wil  ik het verhaal vertellen over Lotte, die langzaam haar leven omgooit als ze Simone, haar nieuwe collega, tegenkomt. Door Simone gaat Lotte inzien dat ze helemaal niet gelukkig is en beseft ze dat ze zo niet door kan gaan met haar leven. Vanaf dat moment wordt de film luchtiger en vrolijker. De film gaat over een zwaar en moeilijk onderwerp, maar ik wil er juist geen deprimerende film van maken”.VisueelEen sterk verhaal is de basis. Vanuit deze basis kan je werken naar een visueel plaatje: een film. De sleur en eenzaamheid waar Lotte in vastzit, voel je ook in het camerawerk. De lange gangen van het verzorgingstehuis geven je het gevoel alsof er geen einde komt aan de sleur. De schilderijen op de platte muur vullen je met leegte. En ook de leegte achter de karakters stralen de eenzaamheid uit. Tim's visie is dan ook "elk plaatje is een verhaal op zich"

Volg vleugels op de voet via de facebook pagina.facebook.com/vleugelsfilm

Quote that inspired the maker

Zou je willen trouwen?
Simone
This project was closed on 13-06-2013

Fund Project