Verraderlijke Liefde

Verraderlijke Liefde
A Feature film by Thomas Nauw & ZODFilm
Crowdfunding teaser: 
funded project
211
108%
€10.825
donated of €10.000
0
days to go
83
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINETwee mensen in een onmogelijke situatie, die in een liefdesrelaties geraken. Een verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen. Opdat we nooit vergeten.

Een film gebaseerd op echte verhalen van echte mensen. Van zowel de Duitse als Nederlandse kant. 

Een Wehrmacht luitenant en een Joodse onderduikster. Twee mensen die elkaar zouden moeten haten worden innig verliefd op elkaar. Hoe kan dit? En overleeft hun liefde deze verschrikkelijke oorlog?

 

Verraderlijke Liefde is een drama/thriller waar het draait om de mensen ten tijde van de tweede wereldoorlog. Een verhaal waarin geen direct goed of slecht is, maar een eerlijk beeld wordt geschetst van verschillende mensen die deze verschrikking hebben meegemaakt. 

Verraderlijke Liefde vertelt het verhaal van de Drentse boerenfamilie Wesselink. Deze familie verstopt Joodse onderduikers in een nabij hol in hun bos.De familie wordt in de laatste maanden van de oorlog gedwongen om onderdak te geven aan een groep Duitse soldaten, geleid door de getraumatiseerde officier Ludwig Mengelberg. Deze Mengelberg is opgegroeid in Nederland als kind van een Duitse vader en een Nederlandse moeder.

De officier worstelt met de verschrikkingen van de oorlog , die hij aan den lijve heeft ondervonden aan het oostfront, terwijl de boerenfamilie zijn best doet te overleven met de situatie van het hebben van zowel Joodse onderduikers als Duitse soldaten onder hetzelfde dak.

 

Verraderlijke Liefde heeft veel media aandacht mogen genieten in het noorden en oosten van het land, waar het productiehuis CFX Squad zijn hoofdkantoor heeft. Voor ons (CFX Squad) wordt het de eerste speelfilm, na ongeveer 30 korte films waarvan een aantal de hele wereld over zijn gegaan. Ons jonge ambitieuze team wil een film afleveren waarin wordt getoond dat geen enkele oorlog winnaars kent en de jeugd van nu met thema's die nog steeds relevant zijn inzicht krijgt in hoe deze verschrikkelijke gebeurtenis de normale mensen van toen heeft beïnvloed. Deze productie maken wij samen met ZODfilm.

 

Het budget willen we mede gaan gebruiken om goede  talentvolle mensen te kunnen betalen die de kwaliteit van de film gaan verhogen. Denk hierbij aan goede lichtmensen, geluidsmensen en cameracrew. Ook een belangrijke post zijn de reiskosten voor de oostfront scénes in Oost-Duitsland. We zijn gezegend met een geweldig team re-enacters (o.a. meegewerkt aan de film Valkyrie uit 2008) die ons willen helpen de film zo authentiek mogelijk te laten aanvoelen en om de scénes écht te maken met behulp van evt. explosies en tanks. 

 

Help ons het debuut maken op het witte doek met een speelfilm die iedereen raakt en word onderdeel van CFX Squad!

Quote that inspired the maker

Je mag nooit een bevolkingsgroep isoleren.
Peter Nillesen