Tss... je denkt!

Tss... je denkt!
A Documentary by Annegriet Wijchers
Crowdfunding teaser: 
00
14%
€840
donated of €6.000
0
days to go
21
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINE'Tss... je denkt!' is het langverwachte antwoord van een aantal Surinaamse vrouwen op 'Psst... schatje!' Vrolijk, ondeugend en zo nu en dan serieus..

 Tsss… je denkt!

Tss… je denkt! is de voorlopige werktitel van het vervolg op Wan bromki fu Gado en Psst… schatje; twee korte vrolijke documentaires over Surinaamse mannen die praten over vrouwen. Over welk type vrouw hen het meest kan bekoren, hoe ze deze dame in kwestie versieren en hoe succesvol ze daarin zijn.  Suriname zelf flirt ondertussen ook hevig met de kijker mee.

 Na het maken van Wan bromki fu Gado en Psst… schatje werden we als makers overvallen met de vraag wanneer we het vervolg gingen maken en deze enthousiastelingen de vrouwen over de mannen te horen zouden krijgen. Dat antwoord is simpel: met uw hulp vandaag nog!

 Sang! Zesduizend! So furu! (Jeetje! Zesduizend! Zoveel!)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: u betaalt niet – wij herhalen NIET – voor het ticket Schiphol Nederland – Zanderij Suriname van regisseur Annegriet; dat heeft zij reeds uit eigen zak gedaan. Die zak is echter inmiddels wel hartstikke leeg, dus met uw geld zorgt u er wel voor dat ze tijdens de draai- en montagedagen een dak boven haar hoofd heeft. Ook cameraman/editor Quincy en producer/mede-interviewster Sabrina moeten leven en ontvangen daarom een kleine vergoeding.

Daarnaast betaalt u voor de apparatuur waarmee we filmen en monteren, de belkaarten die er doorheen zullen vliegen, het vervoer waar we gebruik van zullen maken en de roti’s en saoto’s die tijdens het nachtenlang monteren weggewerkt zullen worden. Ook zorgt u ervoor dat de kosten van het drukken van de dvd (en eventueel het 'Psst... schatje' - shirt) gedekt worden.

Na deze eerlijkheid nog steeds aan het lezen? Mooi. Want het wordt beter. Leest u de volgende alinea maar eens. Het budget omvat nog veel meer!

Sociaal karakter

We weten dat er in Suriname veel mooie beelden worden geschoten, die vervolgens naar verschillende delen van de wereld uitwijken en waar de Surinamers zelf weinig tot niets van terugzien. Dat willen wij graag anders aanpakken. De Surinaamse televisie is niet zo rijkelijk bedeeld als het aanbod uit bijvoorbeeld Nederland of de Verenigde Staten. In Suriname betaalt de televisie programmamakers ook niet om hun programma te mogen uitzenden: hier koop je als maker zendtijd om je programma op televisie te krijgen.

 Met uw donatie zorgt u er niet alleen voor dat u een mooie dvd krijgt waar de documentaire opstaat, in onze begroting hebben we ook een budget opgenomen om zendtijd op de Surinaamse televisie te kopen. Indien u doneert en kijkt, kijkt er samen met u uiteindelijk  ook iemand in Suriname mee.

Annegriet mag dan misschien net zo Nederlands zijn als haar naam doet voorspellen, en ook Sabrina – sinds twee jaren woonachtig in Paramaribo - is stiekem in Nederland geboren: dat zullen de enige twee mensen zijn met een paars paspoort. Bij het project willen we verder alleen Surinamers betrekken.

 Dat betekent dat we ook geld hebben vrijgemaakt om een Surinaamse artiest een mooie soundtrack te laten maken voor de documentaire, en dat er een klein budget is voor een bijbehorende videoclip voor de artiest in kwestie. Artiesten genieten in Suriname niet de rechten die ze zouden moeten hebben. Door diegene te betalen voor zijn werk en hem te helpen aan een videoclip, hopen we zijn muzikale carriere ook een positieve stimulans te geven.

Beleef het avontuur samen met ons!

Geheel op zijn Surinaams kunt u van ons zomaar ineens een update verwachten over de gang van zaken.

Leuke anekdotes tijdens het draaien? Tegenslagen gedurende de montage? Een ontroerende quote? Het keuzemoment voor de uiteindelijke titel van de documentaire? We delen het met u!

There is no budget!

U kunt zien dat het budget is vastgelegd op zesduizend euro en u begrijpt inmiddels waarom. Echter, mocht u de teller al op zesduizend euro zien staan: blijft u dan vooral doneren. Al het geld dat boven de zesduizend euro uitkomt, willen we steken in gratis openluchtscreenings in Paramaribo. December is in Suriname feestmaand en heel Paramaribo staat dan 31 dagen lang op zijn kop: voor januari tot en met november geldt bijna het tegenovergestelde. Tijd dus voor meer leuke uitstapjes gedurende de rest van het jaar!

Voor bedrijven een unieke kans om hun naam bij het Surinaamse publiek onder de aandacht te brengen: want ook tijdens deze gratis screenings volgt er een aftiteling. Doneert u een enorm bedrag? Dan kunnen we het zelfs hebben over een reclamespotje voorafgaand aan de screening of de televisie-uitzending.

 

 

Quote that inspired the maker

"'Wan bromki fu Gado' en 'Psst... schatje' waren geweldig! Wanneer komt het vervolg en horen we de dames aan het woord?"
Een van de bezoekers van het Africa In The Picture festival te Amsterdam
This project was closed on 13-05-2013

Fund Project