Stefan heeft een Ster gevangen

Stefan heeft een Ster gevangen
A Short film by Michiel ten Kleij
Crowdfunding teaser: 
funded project
015
103%
€10.360
donated of €9.999
0
days to go
73
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEWanneer zijn ouders op het punt staan te scheiden vangt een 9-jarig jongetje een Ster op zijn balkon.

SynopsisStefan heeft een Ster gevangen is een korte film over een fantasierijk 9-jarig jongetje,Stefan, die opgroeit te midden van scheidende ouders. Stefan trekt zich daarom terugin zijn eigen fantasiewereld en vangt daar een ster op zijn balkon. Terwijl de bijl lijktte vallen voor zijn ouders, wil Stefan de herkomst van de ster ontdekken en beleeft zoeen nieuw avontuur.

 

Het verhaal gaat mij, Michiel ten Kleij, scenarist & regisseur van de film, aanhet hart. Mijn ouders zijn gescheiden en ook ik trok mij toentertijd terug in mijnfantasiewereld. Ik keek films en speelde videogames. Mijn verhaal heeft misschienminder grote gevolgen gehad, maar ik kan mij voorstellen dat het voor sommigekinderen een grotere impact heeft.

 

Eén op de drie huwelijken strandt. Ik wil op mijn manier aan het licht brengen watvoor gevolgen dit kan hebben op een kind. Ik wil echter niet enkel de rauwe realiteitlaten zien. Ik omarm ook de belevingswereld van een fantasievol kind, die aan dewerkelijkheid wilt ontsnappen.

Quote that inspired the maker

“Look at the sky. Ask yourselves: Has the sheep eaten the flower, yes or no? And you will see how everything changes...”
Le Petit Prince