Sportfilm Call

SPORTFILMS GEZOCHT!

Heb je een geweldig plan voor een sportfilm maar mis je nog (een stukje) financiering? Of heb je spectaculair materiaal op de plank liggen, maar kom je niet tot realisatie? Dan is dit je kans! Ding mee naar de sportfilm call en maak kans op € 8.000 realisatiegeld, een première plek op het SFFR en de prijs voor de beste sportfilm van € 2.000.

sportfilm call
Na twee succesvolle eerdere edities organiseren CineCrowd, het Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR) en OPEN Rotterdam dit jaar wederom de sportfilm call. Voor het derde jaar op rij gaan we op zoek naar vergeten, ontroerende en verrassende sportverhalen. 'Sport' mag in deze call in de breedste zin van het woord benaderd worden: van voetbal tot rolschaatsen, van documentaire tot fictie film.

selectie
Uit alle ingestuurde plannen selecteren CineCrowd en het Sport Filmfestival maximaal drie projecten die in première gaan op SFFR 2019, worden uitgezonden door OPEN Rotterdam en een kickstartbijdrage voor hun crowdfunding campagne ontvangen van € 4.000 mits zij in totaal minimaal € 8.000 crowdfunden. De geselecteerde filmmakers worden door het team van CineCrowd ondersteund bij hun crowdfunding middels begeleiding en exposure.

planning

9 november 17:00 deadline indienen projecten
12 november SFFR en CineCrowd selecteren projecten
13 november bekendmaking selectie projecten
14 november 12:00 -14:00 workshop crowdfunding voor geselecteerde makers
1 dec t/m 31 december crowdfunding
medio april première films @ SFFR

Stuur je plan voor 9 november 17:00 uur naar info@cinecrowd.com o.v.v. SPORTFILM! 

Vereisten
De film is maximaal 25 minuten. De aanmelding bestaat tenminste uit:

  • synopsis / filmplan (max 1 pagina)
  • regievisie / moodboard / storyboard (max 3 pagina's)
  • CV's van betrokkenen
  • begroting
  • crowdfundplan (bestaande uit streefbedrag, idee teaser en opzet campagneplan)

Heb je een vraag? Schroom niet en bel van maandag t/m donderdag naar 020 331 40 17 of mail naar jeltje@cinecrowd.nl

We kijken uit naar je plan!

De Top Van De IJsberg
Ze kwamen, zagen, overwonnen. En verdwenen weer. Een documentaire over het korte maar zeer succesvolle bestaan van de Rotterdam Panda's.
funded Documentary
100
%
funded
€6.500
supported
0
days to go
Tiffany's Droom
A coming-of-age film about a young Rotterdam jumping rider on the way to the top sport. Can sports offer you opportunities if you miss those at home?
funded Documentary
102
%
funded
€5.100
supported
0
days to go
Chasing Windmills
Net als Bep van Klaveren wil Koos Bink zijn bestaan ontvluchten. Als verstekeling reist hij naar Amerika. Maar aan dromen alleen heb je niet genoeg...
funded Short film
113
%
funded
€5.675
supported
0
days to go
Gewond Goud
They lost their legs during the Bosnian War, and are leading European, World, and vice-Olympic champions in sitting volleyball. What is their struggle?
funded Documentary
108
%
funded
€8.161
supported
0
days to go
ZONE 5314
Michael traint om de beste te worden in de nieuwste sport rage Calisthenics en op die te ontsnappen aan zijn situatie op Rotterdam Zuid.
funded Documentary
100
%
funded
€4.000
supported
0
days to go
4 x 1
In portretten van ieder 1 minuut vertellen 4 totaal verschillende Rotterdamse sporters over hun drijfveer om dagelijks alles te geven in de training.
funded Documentary
133
%
funded
€5.344
supported
0
days to go