Sam

Sam
A Feature film by Jelle Kleinhesselink
Crowdfunding teaser: 
funded project
152
103%
€10.300
donated of €10.000
0
days to go
108
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEDe muzikale coming-of-age film ‘Sam’ vertelt het verhaal over weerbaarheid en keuzestress in het leven van een jongvolwassene.

LEES VOOR MEER INFO OVER 'SAM' :

Een groep creatieve makers uit Gelderland slaan hun handen in een om een echte speelfilm te maken over keuzestress. Waarom Gelderland? Simpelweg om te laten zien dat wij hier in het oosten van het land net zulke mooie producties kunnen maken als in de rest van Nederland. Waarom dat belangrijk is? Nou omdat wij, jonge makers, willen laten zien dat andere jonge creatievelingen best in deze provincie kunnen blijven voor een mooie creatieve carrière.

Door een speelfilm te maken op Gelderse grond en deze landelijk uit te rollen hopen we een podium te creëren voor de jonge Gelderse creatieveling. Dit podium biedt hen een opstapje naar een rijkere carrière niet alleen in het westen maar ook hier in het oosten van Nederland. Door een groter netwerk, kwaliteiten te combineren en krachten te bundelen willen wij een brug bouwen tussen filmmakers in Nederland. Want eerlijk is eerlijk, Amsterdam en Gelderland is toch helemaal niet zo ver uit elkaar?!

Daarnaast speelt het thema van de film ook een grote rol. Keuzestress! Veel jongeren ervaren keuzestress doordat zij op jonge leeftijd al keuzes moeten maken voor een studie. Echter kan de gemiddelde Nederlander maar één keer studeren omdat het zo duur is. Maar hoe weet je nou op je 16e, zonder ervaring, met welke studie jij je toekomst in wil?

 

SYNOPSIS
Het verhaal gaat over Sam (21), ze studeert verpleegkunde maar twijfelt of ze daar mee verder wil. Een passie van Sam is muziek,  ze speelt een klein beetje gitaar en zingt. Haar huisgenoot Jill is leadzangeres in een (soft)rockband en heeft besloten haar leven in Nederland tijdelijk in te ruilen voor een leven in Australië. Daarom is Jill opzoek naar een goede vervangster voor in haar band. Deze zoektocht lijkt hopeloos totdat Jill ontdekt dat Sam een waardige vervanger kan zijn als ze haar stijl aanpast.

Het leven van Sam wordt in een klap een stuk drukker. Ze is vaak aan het repeteren, hard werken voor goede cijfers en ook nog haar stage, waar ze gelukkig haar ei kwijt kan bij bewoner meneer van Laren. Ondertussen legt de moeder van Sam erg veel druk op Sam' s schouders om op school beter te presteren. Als de band ook nog meer tijd en energie van Sam vraagt en de relatie met drummer Liam onder spanning komt, trekt Sam het allemaal niet meer. Ze verzet zich tegen alles en iedereen en staat voor moeilijke keuzes.

 

UITGELICHTE MAKERS
In de komende tijd zullen wij in onze updates jonge makers uitlichten! Wie werken er toch allemaal mee aan zo'n filmproductie. Van kabelsjouwers tot jonge regie assistenten! Volg ons & onze pagina om kennis met hen te maken. 

 

 

BREIN ACHTER DE PRODUCTIE
Mijn naam is Jelle Kleinhesselink, filmmaker uit Ruurlo, de Achterhoek.
Mijn grote wens is om in de toekomst met mijn bedrijf Vanjelle Producties uit te groeien tot een productiehuis waar we zowel regionale en landelijke producties kunnen gaan maken. Dan moet er wel iets veranderen. Veel jonge creatieve makers vertrekken uit Gelderland, naar elders in het land om daar hun creatieve carrière te ontwikkelen en voort te zetten. De reden is om dat daar meer uitdaging ligt voor hen en omdat kunst en cultuur daar simpelweg meer onderdeel is van de dagelijkse maatschappij dan hier in Gelderland.

 

Quote that inspired the maker

Soms heeft je hart wat langer nodig om te beslissen, wat je hoofd eigenlijk al weet.
Sam
This project was successfully funded on 16-09-2020

Fund Project