OVT

OVT
A Short film by Pelle Smit
Crowdfunding teaser: 
funded project
144
100%
€12.577
donated of €12.550
0
days to go
37
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEMet de komst van Dieter ontstaat er door zijn zoektocht naar verwantschap een barst in de facade die familie heet.
Inleiding
Het verhaal van OVT vertelt een herkenbaar gegeven waar ieder zich toe kan verhouden: Familieavonden zijn als een gemaskerd bal. Het is een strijdtoneel waar iedereen het beste kind wil zijn. Elk familielid wil zichzelf van zijn beste kant laten zien - niemand toont kwetsbaarheid - iedereen heeft een eigen agenda - ieder heeft wat over een ander te zeggen - alles wat pijnlijk is blijft onbesproken.
 

Synopsis

Op kerstavond laat Annemijn een onbekende bezoeker binnen, die zich wil komen opwarmen. Zij veroorzaakt daarmee een complete herstructurering van de bestaande familiebanden; een barst in de façade die familie heet. Terwijl de aanwezigen in hun jaarlijkse toneelspel over hun wederzijdse succesverhalen vechten om aandacht en waardering, is er opeens iemand in hun midden die op zoek is naar waarheid en verwantschap. Hij ontwricht hiermee de hele familie en berooft haar van alle zelfgenoegzaamheid. Gaandeweg wordt het duidelijk wat de familieleden werkelijk aan elkaar hebben.
 


Dit project wordt ondersteund door het bkkc. 

De motivatie van bkkc bij dit project:
Pelle Smit wil zijn afstudeerfilm zó mooi maken dat hij hem in kan zenden naar nationale en internationale filmfestivals. Hij studeert af aan het AKV St. Joost in Breda met de film OVT. Een film over de welbekende familieavonden en de manier waarop dat verstoord kan worden als iemand zoekt naar waarheid en verwantschap. bkkc steunt dit project!

Quote that inspired the maker

Heb je me eigenlijk ooit vastgehouden pap?
Dieter
This project was successfully funded on 06-04-2018

Fund Project