Onno en zijn ontmaagding

Onno en zijn ontmaagding
A Short film by Steef de Bot
Crowdfunding teaser: 
funded project
41
100%
€10.000
donated of €10.000
0
days to go
14
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEOp z'n 25e verjaardag besluit Onno ontmaagd te willen worden door een hoer uit het dorp. Onderweg raakt hij in conflict met zijn libido & z'n geweten.

INTRODUCTIE

Onno en zijn Ontmaagding is een film die onze innerlijke driften blootlegt, de oordelende stem in ons hoofd een lichaam geeft en ons terugbrengt naar dat ene moment. Die eerste keer. De grote daad. Een moment om nooit meer te vergeten. Je eerste liefdesdaad. De ontmaagding. 

En alles wat daarbij komt kijken....


HET VERHAAL

Onno. Rood haar. Net iets te dik. Zweten, ook in de winter, is maagd en woont op de 23ste verdieping. Vandaag is zijn verjaardag; hij wordt achttien jaar. En straks zal hij zijn maagdelijkheid verliezen. Met de vijftig euro die hij van zijn oma heeft gekregen besluit hij om naar een willekeurige hoer in het dorp te gaan.

Ter voorbereiding: in de knalblauwe badkamer probeert hij zijn schaamhaar symmetrisch te knippen. Maar door zijn zus die onverwacht op de deur bonkt, is die wens het raam uit. Onno kijkt zichzelf in de spiegel aan. Hijst zijn broek over zijn scheve schaamhaar en verlaat de badkamer. Door de gang met rode slingers. Langs zijn kauwgom kauwende appende zus. In de antieke gammele trage lift. Op naar de willekeurige hoer in het dorp! Maar in de lift treft Onno een geile visser (zijn libido) en een ervaren weduwe (zijn geweten). En geraakt hij in conflict over zijn seksuele keuze. In deze psychoanalytische Wes Anderson trip onderzoekt Onno wat de beste manier is om ontmaagd te worden.


WAAROM

Het idee voor deze film is tot stand gekomen door een aaneenschakeling van fascinaties. De eerste heeft te maken met onze driften. En dan met name de constante dialoog die we als mens met deze driften voeren. Freud maakt hierin onderscheidt tussen Es, Ich en Über-ich. Ik wil een film maken waarin ik die verschillende stemmen in ons brein een lichaam geef. En dan wel op een cruciaal moment: vlak voor de ontmaagding.


HET DOEL

De gedachten van onze driften blootleggen op een magische en humoristische manier, door een komedie te maken die zowel esthetisch als gelaagd is en die het ritme van de Nederlandse taal doet schrikken.


STATUS

Onno en zijn ontmaagding wordt reeds gesteund door Made in Amsterdam met een bedrag van €5000! Met dit bedrag willen we de nabewerking van de film betalen, denk aan montage, geluidsnabewerking en colorgrading.

Maar om de film volledig te kunnen financieren zijn we nog op zoek naar het overige deel: €7.500. Dit geld hebben we nodig om o.a. een lift te kunnen bouwen, kostuums te kopen voor de personages, een studio te huren om in te filmen en uiterard voor de huur van alle apparatuur.

Dank je wel voor je interesse en we hopen je te zien bij de speciale vertoning van de film!

Liefs,

Kay Greidanus en Steef de Bot

ICARUS Film


Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).

Quote that inspired the maker

IK WIL NEUKEN!!!
Onno