Lilet never happened

Lilet never happened
A Feature film by Jacco Groen
Crowdfunding teaser: 
00
4%
€358
donated of €7.500
0
days to go
7
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEIn een wereld waarin alles draait om geld en sekstoerisme probeert de jonge Lilet haar dromen in stand te houden.

 

Lilet is een kinderprostituee in een harde, eenzame wereld van sekstoerisme waarin alles draait om geld. In deze ogenschijnlijk uitzichtloze situatie die zich afspeelt in de straten van Manila, koestert zij een droom: een betere wereld voor haar en haar broertje. Als ze sociaal werkster Claire ontmoet, zijn haar problemen niet direct verdwenen. Claires idealen en westerse perspectief botsen soms met Lilets eigen realiteit.

 

Achtergrond

 

In 1998 ontmoette regisseur Jacco Groen in een inrichting een Filippijnse kinderprostituee. Haar verhaal greep hem zo aan, dat hij besloot een speelfilm te maken over dit moeilijke onderwerp. Dankzij de positieve, krachtige houding van hoofdpersoon Lilet is Lilet Never Happened toch geen ‘zware’ film.

 

 

 

Eerdere films

 

Jacco Groen maakte eerder de korte film Solina (1994, selectie Gouden Beer Competitie Berlinale, Best Film/Best Director/Best Actress International Film Festival Santiago), afleveringen van de televisieserie Meiden van de Keileweg (2001) en onder meer de telefilm Toen Tom hoorde dat hij dood was (2001).

 

Best Social Drama

 

Het script van Lilet Never Happened ontving in 2009 in Los Angeles de prijs voor Best Social Drama. De film is nu opgenomen en gemonteerd met kleine financiële investeringen en een hoop liefde en passie. De film (35 mm) heeft prachtig camerawerk dat je direct meevoert door de straten van Manilla en heeft qua stijl iets weg van Cidade de Deus (City of God) en Slumdog Millionaire.

 

Milow

 

De Nederlandse actrice Johanna ter Steege speelt Claire. Voor Sandy Talag (Lilet) is dit haar speelfilmdebuut. De titelsong is van de bekende zanger Milow. De film gaat in september 2012 in première op het Nederlands Film Festival, draait in oktober 2012 in de hoofdcompetitie op het Warschau International Film Festival en in december 2012 op het International Film Festival in Kerala (India). Vanaf maart 2013 draait de film in de Nederlandse bioscopen.

 

Postproductie

 

De film is bijna af, maar geen speelfilm zonder muziek. Met een mooie titelsong van de bekende zanger Milow en prachtige muziek van de Belgische zangeres An Pierlé zijn we al op de goede weg, maar er moeten nog een aantal essentiële dingen gedaan worden in de postproductie, waaronder de geluidsnabewerking en de muzieknabewerking. Hiervoor hebben wij uw steun hard nodig.

 

Quote that inspired the maker

I know my price. What’s yours?
Lilet