Bourgeois Absolutie

Bourgeois Absolutie
A Short film by Jorrit Bouwmans & Jasper Koopmans
Crowdfunding teaser: 
funded project
757
102%
€6.152
donated of €6.000
0
days to go
145
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEBeing haunted by trauma and depression Cayden gradually loses control over his life.

DIT PROJECT IS EEN SAMENWERKING TUSSEN FILMMAKERS EN FILMWETENSCHAPPERS

 

sYNOPSIS

De depressieve student Cayden wordt achtervolgd door een onheilspellende entiteit die zijn leven tot een traumatische sleur maakt. Hij probeert zijn dagelijkse kwelling te onderdrukken terwijl zijn vader en het schoolssysteem zorgen voor een constante prestatiedruk. Langzamerhand raakt Cayden steeds meer zijn grip op de werkelijkheid kwijt, totdat er een uitweg lijkt te zijn: zich aansluiten bij een mysterieuze motorbende onder leiding van Jansen.
 

motivatie

In de afgelopen jaren hebben we een toenemende vraag naar psychologen gezien, is het aantal burn-outs onder jongeren exponentieel gestegen, en is het aantal zelfmoorden van jongeren tussen de 10-20 jaar zelfs verdubbeld. Daarbij bestellen ruim een miljoen Nederlanders elk jaar antidepressiva, waarvoor geen afname in zicht lijkt. Regisseurs Jorrit Bouwmans en Jasper Koopmans zagen in hun eigen omgeving deze schrijnende problematiek van depressie van dichtbij. Het probleem wordt erkend, maar nog steeds staan tal van jongeren er alleen voor; ze zijn machteloos. Daarom willen wij middels Bourgeois Absolutie dit machteloze gevoel overbrengen in de vorm van een gruwelijke nachtmerrie. Hierbij spelen wij met het hoofdpersonage, en tegelijkertijd met de toeschouwer van de film, zoals depressie met iemands emoties speelt. Hiermee proberen de makers het thema zo eerlijk mogelijk te representeren. 

ACHTERGROND

Jorrit Bouwmans (22) en Jasper Koopmans (22) hebben filmwetenschap gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Na jaren van filmtheorie te hebben opgedaan, zijn zij ondertussen druk bezig geweest met het schrijven van het script van Bourgeois Absolutie. Eerder dit jaar werkten ze al als opnameleiders op de set van (onder andere) de korte film Van Maya: (2018). Nu willen ze als regisseurs hun eigen stempel drukken.

Jasper Koopmans (rechts) op de set van Van Maya; (2018)

Jorrit Bouwmans (links) als opnameleider op de set van Van Maya; (2018)
 

UITWERKING

Bourgeois Absolutie zal een vervreemdende en absurde nachtmerrie zijn, waarbij het de bedoeling is dat we mee worden getrokken in de ervaring van een depressief persoon. We willen het gevoel van dit persoon delen met de kijker, de machteloosheid vertonen van een student met potentie, wiens wereld ineenstort; Een wereld waar geen greintje liefde in te beleven is. Zodoende proberen de makers middels het psychologische horror genre het thema van depressie over te brengen, door het zo invoelbaar mogelijk te maken. 

UNIEKE SAMENWERKING

Om de film en zijn volledige potentie te benutten, hebben Jorrit en Jasper hun krachten gebundeld met vele ervaren filmtechnici afkomstig van de Nederlanse Filmacademie. De productie vormt daarmee een unieke samenwerking tussen filmmakers vanuit twee vooraanstaande invalshoeken: filmwetenschappers van de Universiteit van Amsterdam en filmtechnici van de Filmacademie. Zo proberen zij het beste van elkaars krachten te bundelen om een kwalitatieve film te bewerkstelligen. 

STEUN ONS

Om Bourgeois Absolutie tot een werkelijkheid te maken hebben we jouw hulp hard nodig. Jorrit, Jasper en de rest van het team zijn al maanden bezig met de voorbereidingen, maar ook jij kunt helpen! Wellicht herken je jezelf in de problematiek rondom depressie; vanuit jezelf, een vriend of familie... Misschien dat toen ook de signalen niet gezien werden, of simpelweg genegeerd. Samen met jouw hulp kunnen we de aandacht voor depressie nieuw leven inblazen in de vorm van een speciale filmervaring!

hoe?

Doneer
Allereerst hebben wij sponsoring nodig voor het maken van de film. Een deel van de kosten van de film zijn al gedekt; toch is er meer nodig. En ondanks dat een groot bedrag opgehaald moet worden, helpt elk beetje!

Share
Deel het project! Ken jij vrienden of familie die zich herkennen in het verhaal? Wellicht willen ook zij ons dan steunen!

Social media
Volg ons op FacebookInstagram en Twitter waar wij je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Deel onze berichten zodat wij zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken of ga met ons in gesprek. Wie weet heb jij nog wel een goed idee voor ons om de productie extra kracht bij te zetten!

NAMENS DE HELE CAST EN CREW

HARTELIJK BEDANKT!

CONTACT
Jorrit Bouwmans
06-42506322
info@dicefilmproductions.com

Quote that inspired the maker

“If I were a tree among trees, a cat among animals, this life would have a meaning or rather this problem would not arise, for I should belong to this world. I should be this world to which I am opposed by my whole consciousness and my whole insistence upon familiarity.”
Albert Camus
This project was successfully funded on 29-01-2019

Fund Project