Ongelukje

Accident
A Short film by David Cocheret
Crowdfunding teaser: 
funded project
137
105%
€6.315
donated of €6.000
0
days to go
45
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINESending a text while driving? This dark comedy will make you think twice before pressing send...

SYNOPSIS

Je kijkt even drie seconden op je smartphone terwijl je autorijdt, er steekt een zwaan over en drie seconden later sta je frontaal tegen een knotwilg geparkeerd. Het overkomt Mark die samen met zijn vriendin Tessa over een verlaten landweggetje rijdt. Ze worden wakker in het rokende wrak en vastgeklemd in de verbogen carrosserie realiseert Mark zich dat hij in zijn benen geen enkel gevoel meer heeft. Tessa weet uit de auto te klimmen en probeert alle hulpdiensten te bellen met de zwaarbeschadigde mobiel van Mark. Alleen, wat is zijn toegangscode? En waarom doet Mark zo geheimzinnig daarover? 

‘Ongelukje’ is een komisch drama over de hilarische en pijnlijke toevalligheden die het leven je toewerpt.

DE ONTMOETING

‘Ongelukje’ is al geselecteerd voor de derde editie van ‘De Ontmoeting’, het samenwerkingsverband van o.a. CineCrowd, BNNVARA, 3LAB en NFF. Dat betekent dat de film vanaf september 2018 te zien zal zijn bij 3LAB en in diverse filmtheaters als voorfilm.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat we er in slagen om via Cinecrowd de film te financieren.

WIST JE DAT?

Lezen en schrijven van berichtjes op je smartphone het risico op een ongeval minstens 25 keer vergroot?

De thema’s in ‘Ongelukje’ zijn erg actueel en gaan ons aan het hart. Ieder jaar lezen we tientallen berichten over ongelukken die veroorzaakt worden door het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer. We hopen dat deze film op een luchtige en pijnlijk duidelijke manier de gevaren van het gebruik van de telefoon achter het stuur duidelijk maakt. Hierbij richten we ons vooral op jongeren.

 `

 

 

 

 

 

PERS

NOS - Werd Yannick wel of niet doodgereden door een appende bestuurder? 

NU - Nederlander gebruikt ondanks besef van gevaren massaal telefoon in verkeer.

MOTIVATIE REGISSEUR

In de 21e eeuw lijkt ons mobieltje het belangrijkste item in ons leven. We doen er alles mee en het liefst altijd en overal. Eten bestellen, rekeningen betalen en candycrushen terwijl we in een vergadering of in de auto zitten, soms zelfs tijdens een romantische date. Dankzij dit fantastische apparaat is het bijna onmogelijk om niet op de hoogte te zijn van alles wat er gaande is in de wereld. Toch hebben we in onze telefoon vaak ook veel persoonlijke gegevens waarvan je zeker niet wilt dat een ander die te zien krijgt. Pikante foto’s, wachtwoorden en pincodes of je whatsapp geschiedenis met al je affaires. De toegangscode van je telefoon geef je aan niemand. Zelfs niet aan je vriend of vriendin...

Met deze film wil ik een beeld schetsen van het onwaarschijnlijk grote belang van onze telefoon. Zelfs in een crisissituatie zijn we vaak bezig met onze telefoon. Hoe vaak zie je niet dat er bij een ongeluk iemand aan het filmen is in plaats van hulp te bieden. ‘Ongelukje’ weerspiegelt op een pijnlijk komische en tegelijkertijd dramatische wijze onze hedendaagse smartphone-fixatie en hoe dit apparaat ons leven in de tang heeft.

MOOD BOARD 

 

Quote that inspired the maker

"Door jouw fucking mobiel zitten we in deze klotezooi!"
Mark