Alma

Alma
A Short film by Kevin Kessels
Crowdfunding teaser: 
funded project
20
101%
€10.105
donated of €10.000
0
days to go
17
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEAlma, a peculiar girl who is obsessed with plants and animals and a daughter of unloving parents. Which shaped her into a cold and unforgiving person…

Crowdfunding page info

 

INTRODUCTIE

Het is niet makkelijk voor een 22 jarige om te leven met het gevoel dat je ongewenst bent. Wordt je hier gevoelloos van? Wat gebeurt er in je hoofd als je dit eenmaal erkent?

 

LOGLINE

Alma, opgegroeid in een gebroken gezin, wilt haar ouders verlaten. Voor haar vertrek confronteert ze haar moeder in de hoop nog iets te kunnen voelen.

 

SYNOPSIS

Alma, 22 jaar oud, afgestudeerd als bioloog, en opgegroeid in een kansarm gezin. Met z’n drieën wonen ze in een flat op 6 hoog. Ze was altijd al verwaarloosd geweest omdat ze niet de dochter was waar haar ouders op hadden gehoopt... Over de jaren heen heeft ze zich opgesteld als gevoelloos persoon en trekt ze zich niks aan van de mensen om haar heen. Zelfs niet van haar moeder die sinds kort in het ziekenhuis is beland vanwege hartproblemen.

 

Om de thuissituatie bij haar vader te ontwijken, gaat ze vaak hangen bij haar vrienden. Zoals gewoonlijk gaat Alma drugs doen om voor even te ontsnappen van alle ellende. Maar deze keer komt ook een vriend van vroeger langs: Olaf. Bij haar vrienden vertelt Alma dat ze na het behalen van haar diploma van plan is in het buitenland haar passie voor de natuur te volgen. Maar voor haar vertrek besluit ze nog een laatste bezoek te brengen bij haar moeder in het ziekenhuis. Na deze heftige confrontatie gaat Alma alsnog weg met hulp van Olaf.

 

Als ze onderweg zijn, krijgt Alma een telefoontje met het nieuws dat haar moeder is overleden. Ze besluit haar reis te vervolgen en leert het verleden los te laten...

 

Technische info:

Genre: Drama / Coming of Age

Speelduur: 20 min

Draaiperiode: April 2018 (5 draaidagen)

 

HOEZO IS DIT BELANGRIJK?

‘ALMA’ wordt mijn afstudeerproject voor de studie ‘FILM’, die ik momenteel volg op de kunstacademie in Breda. Dit is mijn eerste korte speelfilm, dus ook mijn visite kaartje naar de grote filmwereld. EINDELIJK krijg ik de gelegenheid om echt te laten zien wat ik kan, ik wil er echt voor gaan en heb er ongelooflijk veel zin in!!

 

DINGEN MOETEN GEREGELD WORDEN, ENZO.

Er moeten veel dingen geregeld worden voordat we überhaupt aan de slag kunnen gaan. Het scenario is al bijna rond, dus het wordt tijd om op zoek te gaan naar crewleden, acteurs en locaties. We gaan in April beginnen met draaien en het is de bedoeling dat ik eind Juni kan afstuderen.

 

UW HULP WAARDEREN WIJ!

Na maanden lang gewerkt te hebben om het verhaal sterk en ‘waterdicht’ te maken, zijn we nu bezig met de pre-productie: het verzamelen van crewleden en acteurs die belangeloos meehelpen om dit verhaal te verwezenlijken. En natuurlijk de locaties en de aankleding die het pas echt tot leven brengt.

 

Dit alles is heel belangrijk, maar zonder budget komen we niet ver…

 

‘WHERE DOES THE MONEY GO?’

 

We moeten de crew op locatie(s) te krijgen. Het vervoer van crewleden, acteurs, maar ook equipment en props voor in de film.

Iedereen voorzien van goed en lekker eten (catering is een van de belangrijkste dingen als het aankomt op filmmaken!).

Huur van apparatuur zoals camera, lenzen, licht, geluid etc, huurwagen, outfits voor de cast, props, locatie, noem maar op.

 

MOTIVATIE

Het idee kwam voort uit mijn fascinatie voor ‘koude’ mensen. Mensen die beslissingen kunnen maken waar emotie een minimale rol speelt en daarom meer helder en nuchter kunnen handelen. Rationeel denken. Soms wordt dit gezien als raar of asociaal gedrag en veroordelen mensen je daar op, terwijl dit soms de beste manier is om te handelen.

 

Alma is een instrument waarmee ik dit kan verkennen. Is zij een slecht persoon omdat ze haar ouders wilt verlaten ongeacht de situatie?

 

BOODSCHAP / THEMA

De boodschap die ik wil overbrengen is dat het belangrijk is dat je met mensen blijft communiceren. Het is niet altijd makkelijk om hierover open te staan terwijl je het gevoel hebt dat er niet naar je geluisterd wordt. Je kan zo diep in de put raken dat alleen nog drugs of alcohol afleiding biedt om niet geconfronteerd te worden met de werkelijkheid. Als je op dat punt in het leven staat wordt het alleen nog moeilijker. Daarom is het vaak beter je eigen weg te kiezen en je los te maken van waar je vandaan komt.

 

In het verhaal zitten 2 belangrijke maatschappelijke kwesties: verwaarlozing & drugsgebruik.

 

Alma is een verwaarloosd kind die in haar eentje een grote besluit maakt, het kan een voorbeeld zijn van een probleemkind die niet met mensen praat, maar gewoon haar eigen beslissing maakt. Waarvan alleen zij denkt dat het goed is. De film heeft niet per se een goed of slecht einde, maar stelt de vraag aan de kijker van wat het juiste zou zijn. Hiermee draag ik bij aan de bewustmaking van deze problemen die zich dagelijkse voordoen.

 

Het is een dure grap als je geen cent te makken hebt, zonder dit is er geen film!

 

U kunt mij helpen.

 

Je helpt mij al door de tijd te nemen dit allemaal te lezen, maar je helpt mij nog meer door een bedrag naar keuze over te maken (zie rechter kolom) zodat de film er ook echt gaat komen! Als dank ontvang je een kleinigheid bij het bedrag naar keuze. Natuurlijk houd ik je op de hoogte van de laatste ontwikkeling rondom de film!

 

Alma keeps you posted! Volg Alma op instagram.

Quote that inspired the maker