Koop Een Nieuwe

Koop Een Nieuwe
A Video clip by Marie-Anne Faustinelli
Crowdfunding teaser: 
funded project
271
100%
€6.144
donated of €6.144
0
days to go
70
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEIn een wereld, waarin we niet zien hoe erg het daarbuiten naar de getver gaat, blijven we spullen kopen alsof ons leven er vanaf hangt. 

// DE WERELD VAN KOOP EEN NIEUWE
Koop Een Nieuwe is een videoclip van 4 minuten uit een parallelle wereld. In deze wereld is alles perfect en blijft iedereen nieuwe spullen kopen. Spenden is de norm en duurzaamheid is voor losers. In die wereld weet niemand eigenlijk wat het écht kost om, de spullen die ze elke dag kopen, te produceren of weg te gooien. Iedereen blijft maar spenden, want dat is wat iedereen de hele tijd doet. 

 

// DE INSTEEK
De wereld van Koop Een Nieuwe is een in het extremer getrokken versie van onze wereld. Het nummer gaat uit van de consumentistische gedachtegang die heerst in het westen. Het alsmaar willen kopen van nieuwe spullen, daar waar we het zouden kunnen doen met dat wat we al hebben, zit diep ingebakken in onze cultuur.

Dit terwijl we ergens wel weten dat klimaatverandering een serieus probleem is en grondstoffen op een gegeven moment opraken; onze huidige manier van produceren is niet houdbaar. Toch lijkt het alsof we ons niet genoeg bewust zijn van de link tussen ons koopgedrag en het naar de getver gaan van ons dierbare planeetje.

Wij willen onze kijkers geen slecht gevoel geven over zichzelf en de keuzes die ze in de winkel maken. We willen onze generatie jongeren juist bewust maken van hoe erg wij dagelijks worden aangemoedigd om te blijven winkelen en hoe erg het in ons wereldbeeld zit verweven dat als iets kapot gaat, je het niet hoeft te repareren maar je gewoon een nieuwe kan kopen. Het is geen kritiek op het individu, maar op de heersende consumentistische en gemakzuchtige norm. 

// DE VIDEOCLIP 
Daar waar onze insteek zeer maatschappijkritisch is, wordt de uitwerking juist een portie eyecandy om makkelijk weg te happen. Het nummer van 4 minuten wordt voorzien van dikke elektronische beats en pakkende lyrics. De clip wordt een media-zapsessie in een perfecte maatschappij vol tv-programma’s en reclames en mensen die tv kijken en reclames en vloggers en internetcontent en reclames en blijft benadrukken:

// PLATFORM
VPRO Dorst en De Ontmoeting vonden dit een supergoed idee, anders werden we niet geselecteerd om dit plan uit te voeren. We hebben straks dus meteen een platform waarop de film wordt vertoond.
Maar een videoclip maken kost veel geld, zeker als we het ook nog eens volledig groen willen produceren. 

// GROEN PRODUCEREN
In de productiewereld waarin alles snel, en eigenlijk gisteren nog, geregeld moet worden, houden we niet veel rekening met hóe we alles regelen. Het milieu is een onderwerp waar niet over nagedacht wordt en dat vinden wij een gemiste kans. Er zijn productioneel veel dingen die groener kunnen en dat is wat wij in deze productie wél gaan doen. Zo min mogelijk nieuwe materialen kopen, geen plastic bekers maar mokken op set, biologische catering (waarbij ALLES op moet), printen op ecologisch papier (maar liever helemaal niet printen), zo veel mogelijk carpoolen en fietsen.

Maar bovenal: geen spullen éénmalig gebruiken. Alle kleding en props die we moeten maken voor onze film gooien we na afloop niet weg, maar geven we als reward weg aan onze donateurs.

// DONEREN
Speciaal voor jou, even wat goede redenen om te doneren

1) Zonder jouw steun zijn we helemaal nergens! Help ons om meer eco-bewustzijn onder jongeren te creëren en help daarmee de wereld net ietsje minder naar de getver.

2) De rewards zijn zó leuk! Koop een Mystery Prop: een kledingstuk of item uit Koop Een Nieuwe of krijg toegang tot de bloopermontage! In ieder geval ontvang je de track van de film als hij af is!

3) We hebben dus een platform! Kijk ons gaan op de site van VPRO Dorst, waar straks de film wordt vertoond.

4) Doneren betekent dat je op de hoogte wordt gehouden van de film middels de mail. 
Ben jij echter meer van de sociale media? >> Like ons en blijf op de hoogte

Doneer nu en koop onze film! Je zult er geen spijt van krijgen.

 

Quote that inspired the maker

Wow ik ga echt bijdragen aan die 7500 want die film moet echt gemaakt worden!
Jij (hopen we)
This project was successfully funded on 03-03-2018

Fund Project