Hotel Oswald

Hotel Oswald
A Short film by Kim Hotterbeekx
Crowdfunding teaser: 
funded project
140
100%
€5.036
donated of €5.000
0
days to go
48
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEWhen a romantic evening turns into a mysterious dissapearance, Helen finds that there's more to this hotel than meets the eye.

Waar gaat Hotel Oswald eigenlijk over?

Het idee voor Hotel Oswald is eigenlijk al begonnen toen regisseur Kim Hotterbeekx een jaar of 11 was. Op die leeftijd zag ze de film "Die Erscheinung" van Richard Oswald uit 1919 voor het eerst, en de film heeft haar sindsdien nooit meer losgelaten. Toen ze dus een nieuw concept voor een fictieve short film nodig had, hoefde ze niet lang te denken.

Hotel Oswald is gebaseerd op het verhaal van "Die Erscheinung", maar stopt dit in een nieuw jasje. Wat Kim belangrijk vind is het belang waarmee een film wordt gemaakt. Zo wil ze met “Hotel Oswald” meer awareness creeren voor de LGBT-community en worden de gevolgen van kerncentrales bekritiseerd.

Hotel Oswald verteld het verhaal van Helen, die incheckt bij een hotel. Ze heeft afgesproken met Naomi, die een dag later aankomt. Het hotel voelt echter vreemd aan. Het is ontzettend ouderwets, de hotelmedewerker komt geforceerd over en wanneer Helen de volgende dag in de tuin gaat zitten merkt ze dat er iets niet klopt.

Dit wordt daarentegen vergeten wanneer Naomi aankomt. Helen bloeit op en de twee hebben een romantische avond samen. Maar wanneer Helen terugkomt nadat ze sigaretten is gaan halen, is Naomi verdwenen en de hotelkamer leeggehaald. Helen gaat op zoek naar Naomi, maar dan blijkt dat ze wordt tegen gewerkt om deze mysterieuze verdwijning op te lossen.

Regisseur Kim Hotterbeekx en Director of photography Jasper van Gheluwe zijn beide groot fan van de stijl van regisseur Wes Anderson en fotograaf Gregory Crewdson, en willen graag deze stijlen combineren als visuele lijdraad in Hotel Oswald. 

Waarom Hotel Oswald steunen, vraagt u?

De film "die Erscheinung" maakte zo'n impact op regisseur Kim Hotterbeekx, dat ze dit graag wil hercreeren in deze short film. Ze wil met Hotel Oswald het publiek aan het twijfelen maken door het personage Helen aan zichzelf te laten twijfelen. Droomt ze nou? Gebeurt dit nou echt of niet? Dit zijn vragen die de kijker zichzelf moet stellen tijdens het kijken van de film.

Daarnaast hangen er twee maatschappelijke belangen vast aan de film namelijk: awareness creeren voor de LGBT-community en milieuvervuiling. Volgens Kim speelt LGBT-awareness vooral bij de jeugd, maar wat ze juist met "Hotel Oswald" wil laten zien is dat er ook vrouwen zijn die op latere leeftijd pas hun homo-seksuele geaardheid durven te uiten, soms pas nadat ze al een gezin hebben, of zijn getrouwd met een heteroseksuele partner. Dit maakt de impact van hun geaardheid dus nog veel groter. 

Ook vindt Kim Hotterbeekx het erg belangrijk dat wij mensen beter omgaan met het milieu, daarom wil ze de kijker met deze film wakker schudden. In de film zal worden getoond dat het bouwen en behouden van kerncentrales meer gevolgen heeft op onszelf en op de natuur, dan dat wij denken. 

Kwaliteit staat bovenaan, en dit is ook de reden waarom de makers van Hotel Oswald uw hulp nodig hebben. Zo willen ze een profesionele cast inhuren, de crew kunnen betalen maar vooral ook een super locatie kunnen regelen, aangezien deze erg belangrijk is voor deze film. Als het - het team lukt om 5000 euro bij elkaar te krijgen, kan de film deze kwaliteit en professionaliteit van de film behalen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds.

Quote that inspired the maker

The movie has to give the audience a sense of doubt and confusion.
Leonardo DiCaprio
This project was successfully funded on 11-07-2017

Fund Project