Valt een man uit de lucht

Valt een man uit de lucht
A Short film by Kurt Platvoet & Jan Verdijk
Crowdfunding teaser: 
funded project
60
107%
€6.465
donated of €6.000
0
days to go
24
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEEen zwarte comedy over een stel van middelbare leeftijd dat met elkaar wordt geconfronteerd als er een man uit de lucht valt en in hun tuin neerstort

*NOG 5 DAGEN! ALLE BIJDRAGEN WORDEN VERDUBBELD, MET DANK AAN HET VSB-FONDS*

 

Ton en Ineke Korrel (rond de 50) genieten van hun warme middagsoep in hun vrijstaand huis aan de rand van een dorp. De tuin ligt er piekfijn bij. Ze hebben een welverdiend weekend vrij. Ton staat op het punt een hap van zijn soep te nemen als er plotseling een man uit de hemel in de tuin neerstort. Ze schrikken zich rot. Ton rent naar buiten en ziet dat de man nog leeft. Het is Serzj (33), een Kirgiziër zonder schoenen die zwaar gewond is en zich niet kan bewegen. 

De weekendplannen worden geannuleerd.

 

THEMATIEK

Met een eenvoudig, krachtig en origineel verhaal de tijdsgeest vangen. Dat was ons doel bij het ontwikkelen van dit plan.  

Trump, opkomend populisme en conservatisme, sociale polarisatie, de vluchtelingencrisis; aan prangende, controversiële onderwerpen geen gebrek. Wij als filmmakers kunnen en willen hier niet omheen en voelen de noodzaak deze roerige tijden uit te beelden in verhalen die niet één op één de realiteit weergeven, maar die door een andere invalshoek en setting toch stof tot nadenken bieden. Dit hebben wij aan het begin van 2016 al gedaan met de korte film Bed Bad Brood (VPRO), waarin we op zwart-komische wijze de manier waarop Nederland met vluchtelingen om gaat aan de kaak proberen te stellen. Nu hebben wij Valt een man uit de lucht geschreven, een kort verhaal waarin we de tegenstellingen tussen links en rechts, progressiviteit en conservatisme, egoïsme en altruïsme, de Nederlander en de Vreemdeling hebben gereduceerd tot het verhaal van Ton en Ineke Korrel, en de vreemde man die op een ochtend in hun achtertuin te pletter stort. 

 

CROWDFUNDEN

Vanuit De Ontmoeting hebben wij de kans gekregen deze film te realiseren. Door middel van crowdfunding kunnen wij het resterende gat in de begroting vullen. Jouw geld maakt het (onder andere) mogelijk om:

- Serzj zo realistisch mogelijk op het gazonnetje van de Korreltjes te laten neerstorten

- Het ideale Korrel-huis te vinden en aan te kleden

- De verwondingen van Serzj zo fysiek en waarheidsgetrouw te maken

- De storm die aan het einde opsteekt zo intens mogelijk na te bootsen

 

Wij kunnen niet wachten deze film te maken. Met jullie hulp hopen we een krachtige film te maken over de wereld van nu. Een film die de kijker (in de korte duur) vastpakt, laat lachen, schrikken en verassen. Een film die gemaakt moet worden.

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds.

Quote that inspired the maker

''We don't want them here''
Donald Trump