Stripheldenbuurt

Stripheldenbuurt
A Short film by Leon Jackson & Bram Koedam
Crowdfunding teaser: 
funded project
307
103%
€10.353
donated of €10.000
0
days to go
101
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEStripheldenbuurt gaat over een uitgeblust echtpaar van middelbare leeftijd dat hangjongeren probeert af te tuigen om hun huwelijk te redden.

WAAR GAAT DEZE FILM OVER?

Het huwelijk van Henk (56) en Ingrid (55) is totaal vastgelopen. Vooral Ingrid is de slome en zouteloze Henk meer dan zat. Henk vindt de routine allemaal wel best, maar Ingrid zoekt de moed om bij hem weg te gaan. Zonder succes. Wat zullen de buren niet van haar denken als ze die goedzak zou verlaten?

Dit alles lijkt plotseling te veranderen, wanneer Ingrid op een dag in de bus wordt lastiggevallen door een intimiderende jongeman. Aanvankelijk te bang om in te grijpen, slaat Henk hem enkele minuten later per ongeluk tegen de grond; tot groot genoegen van de andere reizigers.
En Ingrid vindt die onverwacht mannelijke Henk, die aarzelend het applaus van de omstanders in ontvangst neemt, enorm sexy.

Henk is de onwaarschijnlijke held in deze absurdistische tragikomedie, die bij toeval zijn huwelijk weet (of lijkt) te redden. Na het incident schuimen Henk en Ingrid de straten af, op zoek naar meer 'gevaarlijke jongeren’, om hen een gerechtvaardigde straf te geven. Maar hoe gevaarlijk zijn die jongeren? Wat hebben ze misdaan?
Vooral Ingrid ziet hierin haar nieuwe levensinvulling. Henk volgt, in de hoop zijn vrouw gelukkig te maken.

En zo hebben ze nieuw geluk gevonden, door hun ongeluk op anderen af te reageren. Maar dat kan natuurlijk niet goed gaan…

WAAROM WILLEN WIJ DEZE FILM MAKEN?

In onze thuisstad Almere (en in de hele samenleving daarbuiten) zien wij, de makers, steeds vaker mensen die bang zijn voor ‘de ander’. Bang omdat ze er anders uitzien, omdat ze iets anders geloven of omdat we eigenlijk niet zoveel weten van die ander. En wanneer mensen ook onzeker worden over hun eigen leven (door een huwelijkse crisis, economische crisis, vluchtelingencrisis, wat dan ook), dan zien we dat die onzekerheid vaak afgereageerd wordt op die ander die er feitelijk weinig tot niets mee te maken hebben. Dit geldt ook voor onze Henk en Ingrid, die ongelukkig zijn met elkaar, maar dit afreageren op (allochtone) ‘jongeren op straat’.

Toch wordt deze film geen prekerige saaie film over dat we aardiger moeten doen tegen elkaar. Daar hebben we geen zin in. Dit wordt een snelle, grappige en soms schokkende film die je in twaalf minuten meeneemt in het bizarre leven van Henk en Ingrid. Maar misschien dat sommige mensen zich nog even achter het oor krabben na de aftiteling. Dat vinden wij prima.

Deze film bestaat nog niet. Dit type film wordt tot op heden in Nederland ook nauwelijks gemaakt. Wij willen graag doen wat nog niet gedaan is. Deels omdat we graag uniek zijn, maar vooral omdat wij het betreuren dat dit specifiek soort films niet gemaakt wordt. We zouden er namelijk zelf graag naar kijken. 

WAAROM IN ALMERE?

Waarom speelt deze film zich af in Almere? Waarom spelen niet veel meer films zich af in Almere!? Almere heeft schitterende filmlocaties, zowel hele mooie als hele lelijke. En op z’n minst allemaal heel opvallende filmlocaties. Daarnaast heeft Almere een razendsnel opkomende creatieve cultuur die buiten Almere enorm wordt onderschat. We hopen dat we met deze film ook de Almeerse filmscène op de kaart kunnen zetten.

Wij zijn ook Almeerders, maar tot nu toe vaak afhankelijk van de filmindustrie in andere grote steden. Daar horen we vaak dat onze ideeën te gewaagd zijn. Met deze film kunnen wij, samen met jullie, laten zien dat het wél kan in Almere – als je maar durft!

Oke, prima. En nu?

We hebben eigenlijk alles: een professionele cast, een professionele crew en enorm veel zin om dit te maken. We missen alleen nog het geld.

Een film maken kost ongelooflijk veel tijd en geld. Van benzine en treinkaartjes tot aan de huur van camera’s, lampen en locaties en het kopen en maken van props. Zelf verdienen we hier niets aan, elke euro gaat in de film. Maar als je ons helpt met het maken van deze film, dan kunnen we wat leuks of nuttigs bieden als tegenprestatie. 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds.

Quote that inspired the maker

Dit wordt duidelijk de Almeerse Clockwork Orange.
Anoniem
This project was successfully funded on 07-09-2016

Fund Project