Perfect Cadeau

Perfect Cadeau
A Feature film by Martijn Hullegie
Crowdfunding teaser: 
funded project
402
104%
€10.470
donated of €10.000
0
days to go
125
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEEen vete tussen Arend en zijn twee broers ontspoort als zijn vrouw Sylvia aankondigt dat ze zwanger is maar niet wil zeggen van wie.

Het verrassingsfeest voor Sylvia’s veertigste verjaardag heeft een dubbele bodem. Haar man Arend gebruikt de gelegenheid om een slepende vete met zijn broers bij te leggen, met rampzalige gevolgen. Sylvia heeft haar eigen verrassing: ze is zwanger. De vader van haar kind is ook op het feest. Ze zegt alleen niet wie het is.

Uit liefde voor acteren

Wij (Miron, Atefrans, Ton, Werner, Martijn) zijn vier acteurs en een regisseur en we maken een zwarte komedie, gedreven door een liefde voor acteren. Wij kennen elkaar van de Meisner Acteerstudio, waar Perfect Cadeau is ontstaan uit improvisatie. Net als in het succesvolle televisieprogramma De Vloer Op begonnen we met ogenschijnlijk simpele situaties waarbij het venijn direct onder de oppervlakte verscholen ligt.

Zo ontstonden juweeltjes van scènes.  Verbazingwekkend vertederend, komisch, hartverscheurend en vaak absurd. Al snel vormde zich uit deze losse improvisaties een duidelijke verhaallijn, die bij iedere sessie sterker werd. De scenes regen zich aaneen tot een toneelstuk over redelijke mensen die op een onredelijke wijze hun dromen najagen – met alle rampzalige gevolgen van dien. Het werd een verbazingwekkende ervaring. We hadden niet langer het gevoel dat we met elkaar een stuk maakten; het leek eerder alsof een reeds bestaande verhaal zich langzaam aan ons ontboezemde.

Het podium op

Afgelopen februari hebben we ons stuk gespeeld voor publiek en de reacties waren buitengewoon positief. Toen wisten we het zeker: we moeten verder. Net als toneelstukken zoals Cloaca en Who is afraid of Virginia Woolf, eiste dit verhaal een volgende stap: een film.

En dat blijkt mogelijk. We hebben een ervaren regisseur in ons midden en inmiddels zijn ook de belangrijkste crewfuncties bezet: cameraman Rick David (Meiden van de Herengracht, Toren-C) en belichter Daan de Boer (Doodslag) werken onbezoldigd mee.

Langs de kortere weg

De traditionele lange route om in Nederland een filmproject te ontwikkelen (van makers naar producent naar subsidiegevers, terug naar producent en makers) is tijdrovend – het duurt soms over jaren. Wij hebben in feite onze film al af; hij moet alleen nog gemaakt worden. Wij staan te popelen om onze film aan het publiek te tonen, dus hebben we een ander plan: crowdfunding. Met jouw financiële bijdrage kunnen we dit fantastische project dat laatste duwtje geven.

Geld waarvoor?

Scenario, cast en crew zijn er al. Maar we willen al die hardwerkende mensen wel iets teruggeven: onkostenvergoeding, een behoorlijke lunch - dat spreekt vanzelf.  Er is natuurlijk ook budget nodig voor locaties, rekwisieten en technische middelen om het verhaal goed te vertellen. Omdat ons verhaal geen ontploffende auto’s of helikopters vereist (het enige dat sneuvelt zijn wijnglazen en illusies), hebben we aan een relatief klein budget genoeg – en dat betekent dat zelfs jouw bescheiden bijdrage een groot verschil kan maken. Jij kunt daadwerkelijk meehelpen om deze film te realiseren.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het bkkc.


De motivatie van bkkc bij dit project: Perfect Cadeau is een verfilming van een toneelstuk van een aantal acteurs en regisseur die elkaar tegen kwam bij de Meisner Acteer Studio in Den Bosch. Met deze film willen zij een volgende stap in hun artistieke ontwikkeling zetten. bkkc vindt het project van belang voor de cultuursector in Brabant en draagt hier graag aan bij!

Meer informatie vindt u op de site van perfect cadeau.


 

Quote that inspired the maker

Life is a tragedy when seen in close-up, but a comedy in long-shot.
Charlie Chaplin
This project was successfully funded on 20-08-2016

Fund Project