Rood

Rood
A Short film by Jasper ten Hoor
Crowdfunding teaser: 
funded project
06
100%
€7.505
donated of €7.500
0
days to go
135
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINERood is het grimmige vervolg op het sprookje Roodkapje, waarin Roodkapje de confrontatie moet opzoeken met haar grote angst uit het verleden.

Het grimmige vervolg op het sprookje van Roodkapje. Rood is een korte film met Sophie van Winden en Peter Tuinman in de hoofdrol. De film gaat in de zomer van 2013 in première.

Roodkapje
Iedereen kent wel het verhaal van Roodkapje. Het sprookje waarin een klein meisje, met de bijnaam Roodkapje, op weg is naar haar grootmoeder in het diepe bos, maar samen met oma wordt opgegeten door de Grote Boze Wolf. Ze worden uiteindelijk gered door de jager, die de wolf met stenen in zijn buik in een waterput gooit. En Roodkapje leefde vervolgens nog lang en gelukkig. Toch?

In de korte film Rood wordt verteld wat er daarna gebeurde met de karakters uit het bekende sprookjesverhaal. We zien hoe Roodkapje (Sophie van Winden), inmiddels een vrouw van eind 20 jaar, met hulp van de jager (Peter Tuinman) zich probeert te beschermen van alle gevaren van buiten. Echter, het verleden laat Roodkapje maar niet met rust en die ene plek geeft haar nog steeds nachtmerries. Als Roodkapje dan aanwijzingen vindt dat die ene Grote Boze Wolf nog in leven blijkt en uit de put is geklommen, besluit ze het heft in eigen handen te nemen. Om zichzelf en haar omgeving te beschermen is Roodkapje vastberaden haar grootste angst op te zoeken. Met alle gevolgen van dien.

Rood is een korte thriller van ongeveer 15 minuten, die ons leert dat de befaamde zin aan het eind van een sprookje, 'en ze leefde nog lang en gelukkig', niet voor iedereen opgaat. We zien hoe Roodkapje probeert af te rekenen met de demonen uit haar verleden en hoe ze tegelijkertijd worstelt met haar rol als slachtoffer. Want waar in het oorspronkelijke verhaal de jager de grote held van het verhaal bleek, daar is Roodkapje overtuigd dat ze nu zelf oog in oog moet gaan staan met haar verleden. 
UniekRood is op verschillende vlakken een uniek project te noemen. Zo mengt de film hedendaagse thema's en realistische karakters met een grimmige sprookjeswereld. Vergelijkbaar met een film als Pan's Labyrinth van regisseur Guillermo del Toro, waar geloofwaardige karakters en problematiek worden gecombineerd met een fantasierijke omgeving. De film speelt zich af in dezelfde tijd als het oorspronkelijke verhaal, in de tijd van de gebroeders Grimm, maar bevat thematieken die juist van deze tijd zijn.

Belangrijke elementen van de film zijn de angsten van Roodkapje, angst voor het verleden. En één van die angsten zal worden vertaald aan de hand van de Grote Boze Wolf zelf. En dit karakter zal volledig met de computer worden gemaakt. Een team van experts op het gebied van 3D- animatie zal zich gaan bezighouden met het neerzetten van de wolf als volledig CGI- karakter in een verder volledig live-action film. Een uniek proces in de Nederlandse filmwereld.

De productie
Het scenario van Rood is geschreven door Fleur van Keimpema, eveneens producent van de film. De film wordt geregisseerd door Jasper ten Hoor. En inmiddels is er al een flinke crew opgezet om deze film te realiseren. De opnames zullen begin februari plaatsvinden, maar daarvoor moet er natuurlijk nog flink wat gebeuren. Alle hulp om dit unieke project te realiseren is natuurlijk welkom. En daarom vragen wij u om hulp.

Uiteraard zetten wij tegenover uw donaties graag een bijpassende reward. Deze rewards verschillen van gesigneerde posters, DVD"s en unieke foto's tot toegangskaarten, bezoeken aan de set en kaarten voor exclusieve voorpremière. Sowieso krijgt u als donateur uw (bedrijfs)naam op de website van de film en houden wij u met veel plezier op de hoogte van alle ontwikkelingen van de film.

Meer informatie over Rood kunt u vinden op onze site: www.rood-defilm.nlNeem gerust eens contact met ons op voor vragen en opmerkingen.

En namens het hele team (inclusief Roodkapje, de jager en de wolf) willen we u alvastontzettend bedanken voor uw hulp.

Quote that inspired the maker

"Ik ben niet bang voor de boze wolf. Ben niet bang, ben niet bang!"
Roodkapje
This project was successfully funded on 31-01-2013

Fund Project