Mijn kleine grote Broer

My little big Brother
A Short film by Iris Hogendoorn
Crowdfunding teaser: 
funded project
291
101%
€6.090
donated of €6.000
0
days to go
64
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEFien wishes to see her mentally handicapped brother disappear out of her life, but is that truly what she wants?

 ‘’Mijn kleine grote Broer’’ is de nieuwe korte komische kinderfilm van Iris Hogendoorn. Een  luchtige film met een wat zwaarder onderwerp. 

Regisseuse Iris Hogendoorn (22) en producenten Kasper Hering (23) en Charlotte Spronk (21) studeren in 2016 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Samen met een gemotiveerde crew zetten zij zich 8 maanden volledig in om een mooi eindresultaat neer te zetten.

                     LIKE US ON https://www.facebook.com/MijnkleinegroteBroer/  

VERHAAL

Het verhaal gaat over de jarige Fien die tijdens haar verjaardagsfeestje met haar vriendinnetjes naar het zwembad gaat. Door een samenloop van omstandigheden moet haar verstandelijk gehandicapte broer Mees mee en laat hij haar hele feestje in de soep lopen. Van ontploffingen in de glijbaan tot ongemakkelijke situaties in het golfslagbad, de badmeester zit hen al de hele dag op de hielen.

Fien heeft het helemaal gehad en wanneer zij eventjes op haar broer moet passen besluit ze om dit expres niét te doen. Er lijkt zich een dreigende situatie voor te doen, met het gevaar van de uithuisplaatsing van Mees. Fien beseft zich dat ze haar broer helemaal niet kwijt wil, hoe lastig en vervelend hij soms ook is en ze besluit hem op een komische wijze te redden.

WAAROM​

Mijn naam is Iris Hogendoorn en ik ben opgegroeid met een verstandelijk gehandicapte broer. Mijn broer is voor mij altijd een inspiratie bron geweest om anders naar de wereld te kijken.

Met mijn film wil ik het publiek een kijkje geven in het leven van een Brusje ; een broer of zus van een zorg intensief kind. Het is een situatie die anderen vaak niet kennen en ook niet altijd kunnen begrijpen, zo krijg ik bijvoorbeeld vaak de opmerking ‘‘wat zielig’’.

Ik wil de kijker beide kanten van de gezinssituatie van een brus laten zien. Hoe lastig het soms kan zijn om een broer of zus te hebben die anders is en waarvoor je je moet aanpassen, maar ook hoe positief verstandelijk gehandicapten in het leven staan, van elke situatie een feestje maken en hoe wij volwassenen daar nog iets van kunnen leren. Ze vormen een enorme toevoeging binnen een gezin. 

Mijn gezinssituatie is altijd anders geweest dan bij mijn leeftijdsgenootjes. In principe gaf dit nooit problemen, ik speelde graag met mijn broer en we hadden het erg gezellig. Totdat het moment kwam dat ik mijn broer begon te overgroeien, hij bleef in dezelfde mentale leeftijd hangen terwijl ik ging puberen en me voor hem begon te schamen. Ik begon aan mijn omgeving te merken dat hij anders was, omdat mensen hem snel uitlachten. Ik ben me voor hem gaan schamen en heb vaak gewenst dat ik een ‘‘normale broer’‘ had.

Naarmate ik ouder werd ben ik me steeds minder aan gaan trekken van wat de omgeving over mijn broer denkt en ben ik gaan accepteren dat hij anders is. In plaats van het gemis van een ‘‘normale broer’‘ is trots gekomen voor het feit dat mijn broer anders is dan andere broers. Het vergt aanpassing en acceptatie, maar uiteindelijk zijn de brussen degene die met de leukste verhalen van thuis aankomen.

Het zal een film worden waarbij een lach een en traan mag vallen en die laat zien dat er ook in moeilijkere situaties wel wat meer gelachen mag worden. 

► STEUN ONS 

Voor deze film hebben we jullie steun nodig, want een film maken kunnen wij helaas niet alleen. Uw investering gebruiken wij voor apparatuur, om een zwembad af te huren, reiskostenvergoedingen voor onze vele figuratie en de vergunning voor het vliegen van een drone. Met uw steun kunnen wij deze film maken en zouden het te gek vinden als u daar onderdeel van wordt.

Kleine en grote bijdragen zorgen bij elkaar voor een grote steun en daarnaast kunt u ons enorm helpen door dit project te delen binnen uw netwerk. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van ons mooie project, des te eerder we die 100% bereiken. Check onze Pagina en voel je vrij om hem te delen en een reactie achter te laten! 

Alvast hartelijk dank.

Iris, Kasper & Charlotte

Quote that inspired the maker

''Hi, my name is Fien and this is our island. We moved here after my brother had the neighbor's cat doused with turpentine.''
Fien
This project was successfully funded on 08-03-2016

Fund Project