Never lose hope

Never lose hope
A Documentary by Malu Keijzer
Crowdfunding teaser: 
funded project
30
112%
€1.975
donated of €1.750
0
days to go
61
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEDe documentaire 'Never lose hope' gaat over Jade. Ze heeft Alopecia Totalis, een haaraandoening waarbij het haar op het hoofd plotseling uitvalt.

De documentaire Never lose hope gaat over de eenentwintig jarige Jade. Jade heeft Alopecia totalis, een haaraandoening waarbij het haar op het hoofd plotseling uitvalt. Ze ontdekte haar eerste kale plek toen ze vijftien was. Op haar negentiende was ze volledig kaal. Ze draagt sindsdien een pruik, heeft haar wenkbrauwen en lijntjes onder haar ogen laten tatoeëren en draagt elke dag nep wimpers. Dit om er toch 'normaal' uit te zien. Niemand heeft haar tot nu toe zonder pruik gezien.

De oorzaak van Alopecia is vrijwel onbekend en er is geen genezig. Hoogstwaarschijnlijk groeit haar haar dus niet meer terug. Wat brengt het plotselinge kaal worden met zich mee? Hoe reageert je omgeving? En hoe ga je er mee om als je jezelf op een gegeven moment niet meer in de spiegel kan herkennen?In mijn onderzoek kwam ik erachter dat 1 op de 1000 mensen Alopecia Areata krijgen, waarvan 10 procent Alopecia Totalis krijgen. Maar in een Amerikaanse enquete kwam naar voren dat maar liefst 1 op de 100 mensen in hun leven te maken krijgen met een vorm van Alopecia. Een groot getal waar eigenlijk vrij weinig over bekend is. Het doel van deze documentaire is o.a. dat mensen deze aandoening leren kennen. Kaalheid wordt bijvoorbeeld snel geassocieerd met kanker. Je moet je vaak verantwoorden waarom je kaal bent of een pruik krijgt.De documentaire wordt een intiem portet over Jade. Door dicht bij Jade te komen kom je erachter dat het kaal worden veel meer met zich meebrengt dan alleen uiterlijk.

Quote that inspired the maker

Het zal wel fijn zijn als er meer begrip voor is. Dat iedereen er ook wat makkelijker vanaf weet. 'O ja die heeft dat.' Niet kanker. Dat klinkt zo erg.
Jade Taihuttu
This project was successfully funded on 27-04-2015

Fund Project