Een Ons Geluk

Een Ons Geluk
A Short film by Bart Mijnen
Crowdfunding teaser: 
funded project
00
102%
€6.645
donated of €6.500
0
days to go
58
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEEen Ons Geluk wordt een korte fictie film over Alphons. Alphons is een aan lager wal geraakte volkszanger die op zoek gaat naar zijn succes en geluk.

Alphons, een aan lager wal geraakte volkszanger is op zoek naar succes en geluk. Na een heftige verandering in zijn leven lijkt hij het niet meer in zich te hebben. Labelbaas Eros gelooft nog wel in hem en biedt hem een eenmalige kans op een comeback.

Het verhaalAlphons is een aan lager wal geraakte volkszanger die moeite heeft om voor brood op de plank te zorgen. Hij is al jaren aan het aanmodderen en aan het wegkwijnen in de kroeg. Met de tijd wordt hij steeds onzekerder en raakt hij steeds dieper in de problemen.

Op het moment dat Alphons het niet meer ziet zitten biedt Eros Knipscheer perspectief, een succesvolle labelbaas. Hij biedt hem een comeback aan, Alphons hoeft dan alleen even een klusje voor hem te doen. Dat houdt het uitschakelen van de concurrentie in. Alphons moet hem publiekelijk zien te vernederen. Maar hij heeft er sterke twijfels bij of hij dat nog wel aan kan. 

Motivatie 

Volkszangers, de muzikale helden van Nederland. Voor veel mensen hun steun en toeverlaat. Zo'n band heb ik zelf niet met deze muziek, maar daarom fascineert het me juist waarom andere mensen dat wel hebben. Dit was voor mij een reden om wat dieper in die wereld te duiken. Daar kwam ik erachter dat het eigenlijk alleen maar een positieve wereld is. Mensen die van de simpele dingen in het leven genieten. Lekker samen een biertje drinken en meedeinen op de muziek. 

Daarom wil ik gebruik maken van dit wereldje om een korte comedy te maken die ook simpelweg dient om mensen te entertainen. Met een flinke dosis humor wil ik een verhaal vertellen en zelf ook een wereldje creëeren. Een wereldje met een dankbare en sterke knipoog naar die van de volkszangers. 

RealisatieHet teamwork is een van de dingen die het maken van een film zo leuk maakt! Maar dit zorgt er ook voor dat er veel kosten mee gepaard gaan. Waar we niet onderuit kunnen, zijn de apparatuurkosten van camera, licht en geluid, die gehuurd moeten worden bij verhuurbedrijven, de reiskosten van de cast en crew en natuurlijk eten en drinken zodat niemand verhongerd tijdens de 6 draaidagen. Daarnaast zijn we ook afhankelijk van de locaties en acteurs.

Doemscenario

Geld is dus hard nodig. In het ergste geval als we niet ons streefbedrag ophalen, gaat al het geld terug naar de donateurs en betekend dit dat we Alphons zijn leven nooit zullen inzien. Ook betekend dit dat wij, afstudeerders aan de HKU, niet kunnen afstuderen.. Wilt u niet dat dit gebeurd?! Wij ook niet! Kijk wat u voor uw gulle gift terug kunt krijgen hiernaast en doneer met een zelf gekozen bedrag!

Waarom Cinecrowd

We hebben gekozen voor crowdfunding op cinecrowd.nl omdat we hiermee makkelijk en veilig familie, vrienden, kennissen, bedrijven en natuurlijk mensen die we niet kennen, maar wel vinden dat dit gemaakt moet worden, kunnen bereiken en laten doneren! Daarnaast krijgt elke donateur fiscaal voordeel bij het doneren op cinecrowd! Voor meer info daarover, klik op de link bij het filmpje. 

Like ook onze Facebook pagina om alle updates en nieuwtjes omtrent Een Ons Geluk te volgen!

Quote that inspired the maker

Geef me maar een ons geluk, da's meer dan een pond goud. Geef me maar een gulle lach, dat maakt mij miljonair.
Frans Bauer