Peer

Peer
A Short film by Jeffrey Tomberg
Crowdfunding teaser: 
funded project
02
118%
€6.544
donated of €5.500
0
days to go
97
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEPeer zit in een volle bus als ze plots worden beschoten, hij is de enige overlevende. Moet hij wachten op de volgende bus waar zijn zusje in zit?

PEER is een korte afstudeerfilm van schrijver en regisseur Jeffrey Tomberg en wordt geproduceerd door Yannick Hilger met ondersteuning van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Het speelt zich af in en rondom een kapot geschoten bus in de berm van een open veld in Overijssel.

Peer titel afbeelding

Een jongen met de naam Peer die wordt gescheiden van zijn zusje door de grote evacuatie in Nederland. Hij heeft haar beloofd over de grens op haar te wachten. Samen met tientallen andere passagiers zit hij in een bus als ze plots worden beschoten. Peer is de enige overlevende en besluit in de bus te blijven wachten tot de volgende bus langskomt, waar zijn zusje in moet zitten. Maar een aantal dagen later is er nog steeds niemand te bekennen terwijl de flesjes water op raken en de pijn in zijn maag van de honger steeds ondraaglijker wordt. Moet hij de bus verlaten en opzoek gaan naar hulp, met de kans dat hij de volgende bus mist en wellicht zijn zusje kwijtraakt?

Motivatie

Al vanaf het begin van de studie op de HKU wist ik dat ik een film wilde maken in een post-apocalyptische sfeer in Nederland. Al snel besefte ik dat ik dit idee moest bewaren voor mijn afstudeerfilm en als ik er tegen die tijd nog steeds zo over dacht, ik de film wel moest maken. Soms zit ik in de bus en bedenk ik hoe ik zou reageren als plots iedereen om mij heen is verdwenen. Er is geen drinken in de buurt en mijn telefoon lijkt niet te werken. Wat zou ik doen? In een tijdperk waar contact binnen een fractie van een seconde is gemaakt, is dit een beangstigende maar toch ook interessante vraagstelling. En daar gaat de film Peer exact over. Wat zou jij doen als je met niemand zou kunnen overleggen wat de beste optie zou kunnen zijn? Even alleen zijn is af en toe best prettig. Maar wat als de behoefte naar communicatie terugkeert, alleen is er niemand meer in de buurt om mee te praten?

Zelf ben ik geboren in de eind jaren ‘80 en heb meegemaakt dat afspreken met vrienden alleen mogelijk was door middel van een mondelinge afspraak of bellen naar de huis telefoon. En dan maar hopen dat hij om drie uur ook daadwerkelijk op het schoolplein stond, want anders moest je gaan zoeken. Maar wat als je elkaar dan net misloopt? Misschien toch nog even blijven wachten? Zo is het scenario van Peer ontstaan.

Peer afbeelding

Visie

Deze film onderscheidt zich van de andere films in dit genre doordat de film Peer een gebalanceerde mix is van realisme en avontuur. Van effecten van uitdroging tot de reactie van Defensie op een aanval, er is allemaal onderzoek naar gedaan. Maar boven dit alles is het voornamelijk belangrijk dat de film Peer voor entertainment zorgt, want jij en ik gaan tenslotte naar de film om vermaakt te worden en om ons mee te laten slepen door een verhaal zodat de deadlines en onbeantwoorde e-mails in je inbox even worden vergeten.

Realisatie

Samen met een groot team van fanatieke studenten en professionals willen we deze film gaan maken in Overijssel. De mensen hebben we, maar om daadwerkelijk te kunnen filmen zullen we camera-, licht- en geluidsapparatuur moeten huren. Daarnaast is het belangrijk dat we cast en crew op de lokatie krijgen, waardoor reiskosten worden gemaakt. Er komen eigenlijk best veel kosten bij het maken van een film en daarom hebben we jullie hulp nodig. Help ons mee om de film te maken door een bijdrage te leveren.

Zodra de film is gedraaid gaan we meteen de montage in. Als de beelden goed achter elkaar staan, het geluid is gemixt, de muziek eronder staat en de kleuren zijn bewerkt zullen we de film Peer naar verschillende nationale en international film festivals opsturen. Omdat het een afstudeerfilm is bieden sommige film festivals extra mogelijkheden aan. We brengen de film o.a. langs bij het Nederlands Film Festival, Amsterdam Shortcutz, Eindhovens Film Festival en het Beeldbuis Festival.

Help ons met het maken van de film Peer. Al met een kleine bijdrage kunnen wij steeds dichter bij ons streefbedrag komen. Daarnaast bedanken we je met verschillende rewards die je volop verdient! En hoe tof is het om jouw naam, bedrijf of logo terug te zien op het grote scherm. 

Bedankt voor je support en hopelijk tot op de premiere!

Jeffrey 

Houd ons in de gaten via:www.facebook.com/filmpeer

Quote that inspired the maker

"We zijn nog steeds niet vertrokken, maar ze willen niet zeggen waarom. Ik zie je over de grens, oké koekepeer?"
zusje van Peer
This project was successfully funded on 18-04-2015

Fund Project