Lief konijn

Lief konijn
A Short film by Camiel Schouwenaar
Crowdfunding teaser: 
funded project
00
111%
€10.557
donated of €9.500
0
days to go
65
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEJeanet ontdekt dat er konijnenoren uit haar hoofd groeien en gaat wanhopig op zoek naar hulp. Iedereen negeert haar en haar twijfels worden groter...

Elke sponsor krijgt een vrolijk animatiefilmpje van de regisseur!

* Volg Lief konijn ook op Facebook *

Met jullie donaties komt deze film op het witte doek gemaakt door een ervaren crew. Maak een keuze uit onze leuke sponsormogelijkheden en krijg gratis première kaartjes of zelfs een gastrol in de film. Doe mee!

Toelichting regisseur Camiel Schouwenaar

Het absurdistische verhaal 'Een heel lief konijn' van Imme Dros ontroert op een blije manier. Een vrouw ontdekt dat ze konijnenoren krijgt en gaat twijfelen aan zichzelf, haar relatie en haar omgeving. Iedereen wil gezien worden, geliefd zijn en het gevoel hebben dat je nodig bent. Dit thema, dat Imme in een kinderboek heeft verwerkt, gebruiken wij als thema voor een “volwassen” film. De oren zijn een symbool voor de onzekerheid, die we allemaal af en toe kennen. Onze hoofdpersoon Jeanet wil niets fout doen en cijfert zichzelf volkomen weg, tot ze er konijnenoren van krijgt! Het wordt niet duidelijk of de oren er daadwerkelijk zijn of dat ze een verzinsel van Jeanet zijn. Hoe gaat ze hiermee om en kan ze dit veranderen?

Het acteren, de special make-up en de cameravoering maken het krijgen van de oren volkomen geloofwaardig. We creëren een wereld waarin de onzekerheid van Jeanette op tragikomische wijze wordt verbeeld. Als regisseur koos ik dit boek omdat er niets leuker is dan zoiets vreemds als het krijgen van oren, te vertellen op een manier die heel alledaags en geloofwaardig is. Met film kun je dat op een geweldige manier doen, denk bijvoorbeeld aan films als Being John Malkovich of The Truman Show, waarin onmogelijke dingen opeens heel gewoon lijken.

Synopsis Lief Konijn

Jeanet Klein (48 jaar) is een vrouw die het iedereen naar de zin maakt en altijd klaar staat voor anderen. Ze is getrouwd met Arnold (51 jaar) en zit gevangen in de sleur van haar bestaan, tot ze op een ochtend ontdekt dat er kleine konijnenoren uit haar hoofd groeien. Jeanet durft de straat niet meer op, mijdt iedereen en zoekt uiteindelijk hulp bij haar huisarts en psycholoog. Daar ontdekt ze dat niemand de konijnenoren ziet, behalve zij zelf. Zijn de oren er nou écht of niet? In de surrealistische film Lief Konijn zien we de twijfel van Jeanet groeien terwijl haar konijnenoren groter groeien. Dankzij deze vreemde metamorfose komt ze tot nieuwe inzichten.

 

Quote that inspired the maker

Het absurdistische verhaal 'Een heel lief konijn' ontroert op een blije manier. Een vrouw ontdekt dat ze konijnenoren krijgt en gaat twijfelen aan zichzelf, haar relatie en haar omgeving...
Camiel Schouwenaar