ALS de dood

ALS de dood
A Documentary by Julia Strijland
Crowdfunding teaser: 
funded project
00
169%
€16.986
donated of €10.000
0
days to go
32
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEMiron kreeg de diagnose ALS. Uitvallende spierfuncties, de geest springlevend.Miron geeft niet op, hij vecht door samen met vrienden, vrouw en zoontje

 

ALS de Dood

 

Volg ALS de dood nu ook op Facebook!

 

Documentaire film over ALS patiënt Miron Komarnicki

 

De neurologische aandoening ALS is een verwoestende ziekte, die het leven letterlijk lam legt. De uitval van spieren, het naderende einde en de angst. Maar ook de blijdschap om het feit dat zijn spraak nog wel in tact is, de humor, de schoonheid en de liefde voor het leven. De relatie met zijn vrienden, oprechte betrokkenheid en liefde geven Miron de kracht om overeind te blijven. Letterlijk, want door de uitval van spieren is rechtop zitten niet meer vanzelfsprekend. Miron die voorheen basgitarist was, daarna zelfstandig ondernemer en nu totaal afhankelijk is van anderen, geeft openheid over zijn beleving van dit ziekteproces en alles wat erbij komt kijken.

 

Deze speciale productie met een uniek werkproces, tont aan dat Miron omringt is door vrienden, die betrokken zijn bij de film. Jan Kooper maakt de muziektrack bij de film en Hajo Bruins heeft de teksten voor de korte webfilmpjes ingesproken, beiden vrienden van Miron. Miron heeft zelf de website www.alsdedood.com opgezet. Verder hebben meerdere vrienden geholpen, niet in de laatste plaats door zich te laten filmen en openhartig te zijn over hoe ALS ook hun leven binnendrong.

 

CineCrowd

 

ALS de Dood toont de kracht van vriendschap en betrokkenheid en dat je met elkaar een verschil kunt maken. Het laat ook zien hoe ALS patiënten, via internet en social media in contact blijven met de buitenwereld. Om ALS patiënten een gezicht te geven maken wij deze film. Crowdfunding is voor ons een logische manier om veel mensen te betrekken bij de belangrijke taak ALS meer naamsbekendheid te geven. U kunt een enorm verschil maken door aandacht te vestigen op onze actie en deze film financieel te steunen.

 

Julia Strijland van MoMo Productions initieerde dit filmproject. Op 10-10-10 was de eerste draaidag tijdens een concert in de Heeren van Aemstel in Amsterdam. Andere draaidagen waren wij in het revalidatiebad (laatste keer dat Miron een paar stapjes liep), op de school van Zoran. De dagelijkse verzorging (aan tafel, onder de douche etc.), met zijn vrouw Herma op pad & interview aan de Amstel, in cafe de Ooievaar met goede vrienden, lekker eten met vrienden en nog op vakantie naar Texel.

 

CineCrowd

 

FINANCIERING

 

De financiering van de film loopt voor een groot deel via crowdfunding. Dit betekent dat er al een hele campagne en een mogelijk publiek is, voordat de film wordt vertoond. Juist met dit onderwerp is dat nuttig, omdat de film de aandacht wil vestigen op deze verschrikkelijke ziekte (zie ook www.vriendenvanmiron.nl). De Stichting ALS heeft 10.000 euro gedoneerd en een niet met naam te noemen fonds heeft 12.500 euro geschonken. Het benefiet op Blijburg in maart 2011 leverde 15.000 euro op. Meer naamsbekendheid voor ALS, geeft meer kans op het vinden van een geneesmiddel tegen deze slopende ziekte. Dat is ook hard nodig, want er sterven meer mensen in Nederland aan ALS dan aan AIDS. We hopen via Crowdfunding de laatste kosten voor de productie te kunnen dekken. We hebben de afgelopen maanden al veel support van vrienden en kennissen gekregen en willen die groep nu uitbreiden.

 

CineCrowd

 

TERUGBLIK & VOORUITBLIK

 

We hebben 15 draaidagen gehad en enkele korte montages voor het internet gemaakt, waarmee we een online campagne startten om ALS meer naamsbekendheid te geven. Er is een fantastisch benefiet geweest, waar de 3 J’s, Candy Dulfer, Xander de Buisonje, Berget Lewis, Hind, Louis & Selma van Dijk, Marlayne Sahupala en vele anderen hun medewerking aan verleenden. ALS de Dood wordt een (internationale) festivalfilm met een eigen website en een uitzendversie voor televisie. We verwachten nog 4 draaidagen nodig te hebben.

 

Miron houdt vast aan het leven! Ondanks een uitgesproken levensverwachting van 1 tot 1 ½ jaar na de stelling van zijn diagnose, is hij nu bijna 2 jaar verder. Wij hopen dat het einde nog heel lang op zich laat wachten.

 

CineCrowd

 

UW BIJDRAGE

 

Het geld gaat naar VIER specifieke zaken:- 4 laatste draaidagen- montagekosten van de film- kleurcorrectie en geluidsnabewerking- muziek & beeldrechten.

 

Dit is een onafhankelijke productie. Om deze film te kunnen realiseren zet een professioneel team alles op alles om met minimale kosten het maximale te bereiken.

 

ONS STREEFBEDRAG

 

Dit is een noodzakelijke film, die gemaakt moet worden! Als we via Cinecrowd ons streefbedrag halen, weten we zeker dat de film kan worden vertoond. Als we het niet halen wordt al het geld teruggestort. Dus financier mee, maak ook anderen enthousiast en laten we met z'n allen ervoor zorgen dat deze film er komt! Al uw donaties zijn belasting aftrekbaar.

 

 

 

 

BELANGRIJKE SITES

 

CineCrowd

 

Voor meer informatie bezoek de volgende sites:

 

 

• WWW.ALSDEDOOD.COM• WWW.VRIENDENVANMIRON.NL• WWW.STICHTING-ALS.NL• WWW.MOMOPRODUCTIONS.NL

Quote that inspired the maker

Een film over de aftakeling van het lichaam en een naderende dood, is voor mij een film over de zin van dit bestaan.
Julia Strijland