De dag dat de wereld verging

De dag dat de wereld verging
A Documentary by Cas Jansen & Remco Wagenaar
Crowdfunding teaser: 
funded project
00
100%
€3.500
donated of €3.500
0
days to go
28
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINE21 mei, de dag dat de wereld verging. Uiteenlopende mensen zien zich geconfronteerd met deze doemdag. Wordt het een dag als alle andere, of toch niet?

Volg De Dag Dat De Wereld Verging nu ook op Facebook!

Hoe we er op zijn gekomen?

Eind maart 2011 zien wij (collega Remco Wagenaar en ik) op verschillende stations in Nederland posters hangen met het opdruk: "21 Mei 2011 Dag des Oordeels". De poster blijkt een boodschap te zijn van de Christelijke organisatie Family Radio van tv predikant Harold Camping. Het gegeven vinden wij meteen interessant voor een docu. Op dat moment is het kort dag, want 21 mei zouden we er allemaal aan gaan. Vandaar dat wij op guerrilla-achtige wijze van start gaan. Dat wil zeggen: meteen en zonder geld!

Motivatie

De meeste reportages over het Einde der Tijden volgen believers die zich voorbereiden of hun theorieën proberen aan de man te brengen. Wij willen graag wat anders, namelijk menselijke verhalen vertellen die allemaal samenkomen op de bewuste datum 21 mei. Ervan uitgaande dat de wereld niet vergaat op 21 mei, wat gebeurt er dan wel? Niets! Een dag als alle andere dagen. Maar wel betekenisvol voor onze actoren op een andere wijze.

Synopsis

De documentaire volgt vijf hoofdpersonages tegen de achtergrond van 21 mei 2011, de dag dat de wereld zou vergaan, aldus een Amerikaanse tv dominee. De actoren zijn geen believers, maar ze kijken allemaal op hun eigen manier uit naar deze datum. Zo is er het verhaal van Eldert en Jannie die elkaar opnieuw eeuwige trouw beloven op 21 mei; Ronald doet op die dag mee aan een tv-quiz, bijgestaan door de geest van zijn overleden vader; Wouter Weistra brengt het evangelie van de terugkomst van Jezus al weet hij plaats noch tijd; Sander en Suzanne verwachten rond de 21e hun eerste kindje, waarvan ze geloven dat het de wereld naar een nieuw tijdperk zal begeleiden. De schizofrene Haico gelooft dat hij het centrum is van de wereld en dat hij het einde eigenhandig in werking heeft gezet. Resultaat zal een poëtische mozaïek film zijn, waarin de verschillende verhalen samenkomen en waarin het gegeven dat de wereld zou kunnen vergaan als een zwaard van Damocles boven de gebeurtenissen hangt.

Tijdens de draaiperiode worden we op bizarre wijze ingehaald door de werkelijkheid. Wat betekent dat het verhaal een interessante wending krijgt op 21 mei.

Waaraan willen wij het geld besteden?

Inmiddels is de wereld niet vergaan, maar hebben wij wel te gek materiaal in handen. Dat materiaal willen we graag monteren! En daarvoor willen wij graag cinefunden! We denken dat we twee maanden nodig hebben om de film te kunnen realiseren. Daarvoor willen we 3.500 euro proberen in te zamelen. Dit geld willen we gebruiken voor het huren van een editset + editor en voor geluidsnabewerking en kleurcorrectie.

De prijzen

REWARD 1:

10 euro: naamsvermelding op de officiële website + een digitale download van de film voor een unieke viewing bij jou thuis!

REWARD 2:

25 euro: naamsvermelding op de officiële website + een digitale download van de film voor een unieke viewing bij jou thuis + een persoonlijk door ons gesigneerde DVD van de film!

REWARD 3:

50 euro: vermelding op de officiële website + een digitale download van de film voor een unieke viewing bij jou thuis + een persoonlijk door ons gesigneerde DVD van de film + overlevingskitje

REWARD 4:

100 euro: naamsvermelding op de officiële website + een digitale download van de film voor een unieke viewing bij jou thuis + originele overlevingskit + vermelding op de aftiteling + gesigneerde DVD

REWARD 5:

250 euro = Al het bovenstaande + deze film kwam tot stand door "je naam" + een UNIEKE INKIJK IN DE KEUKEN VAN MAN BIJT HOND! Dit houdt in: rondleiding langs de verschillende afdelingen, zien hoe de stem van Man Bijt Hond er in het echt uit ziet, verslaggevers en redacteuren het hemd van het lijf. vragen.

REWARD 6:

500 euro: al het bovenstaande + een UNIEKE INKIJK IN DE KEUKEN VAN MAN BIJT HOND! + Last but not least: MEE MET CAS OF REMCO om een REPORTAGE van dichtbij mee te maken! (Let op = zeer exclusief en slechts enkele plaatsen beschikbaar!)

Quote that inspired the maker

And now, we have no option. We can't say 'maybe' 'it's possible' 'it looks very probable...' No way! We have to say this is what the Bible teaches! This is fact! May 21, 2011 is the day of the Rapture
Harold Camping, Topics from the Open Forum