Conform

Conform
A Documentary by Maurane Gemmeke
Crowdfunding teaser: 
funded project
190
104%
€6.993
donated of €6.700
0
days to go
118
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEEen korte documentaire waarin er in gesprek wordt gegaan met kritische denkers rondom het onderwerp COVID.

Een pandemie brengt een zekere groeiende onzekerheid met zich mee. En met meerdere lockdowns daar bovenop wordt het wel een erg vreemde tijd die veel verwarring met zich meebrengt. Niet zo vreemd dus dat er een vorm van wantrouwen ontstaat. Niemand weet precies het hoe en wat over Covid-19. Wie moet je dan geloven en hoe weet je wat waar is? Vertrouwen we erop dat de staat het beste met ons voorheeft of spelen er andere dingen mee?

In mijn afstudeer-documentaire 'CONFORM' ga ik, Maurane Gemmeke met een open blik, samen met kritische denkers op zoek naar de waarheid. Ik ben van mening dat we altijd kritisch moeten blijven kijken en zelf goed moeten nadenken. Niet alles klakkeloos overnemen wat ons verteld wordt. De andere kant van het verhaal moet ook verteld worden.

CONFORM wordt een documentaire met een participerend onderzoek waarin ik onderzoek doe naar de kritiek die zich de rondte doet rondom de maatregelingen en het COVID-beleid. Hiervoor ga ik met meerdere verschillende kritische denkers in gesprek. Er moet kritiek of feedback zijn om vooruit te kunnen komen. Iedereen maakt fouten en dingen kunnen altijd beter. Die kritiek is er wel maar krijgt weinig de kans om zich de rondte te doen omdat er veel gecensureerd wordt.

Er is op dit moment bijna geen actueler onderwerp en daarom is juist nu het moment om deze documentaire te maken.

Om deze documentaire te kunnen realiseren hebben we jouw steun nodig. Denk aan de huur van apparatuur, reiskosten en de afwerking van de docu. Wil jij mij en mijn crew helpen dit verhaal te vertellen?
Draag dan bij aan mijn crowdfundingsactie!

 

SOCIALS
Facebook: www.facebook.com/docuconform
Instagram: www.instagram.com/docuconform

 
De realisatie van dit project is mede tot stand gekomen door een bijdrage uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

De motivatie van Kunstloc Brabant bij dit project:
In haar projecten schenkt Maurane aandacht aan subculturen of -groepen, om daarmee stigma’s te doorbreken. Met die ambitie maakt zij nu de documentaire ‘Conform’. Kunstloc Brabant ondersteunt graag dit afstudeerproject en daarmee de positionering van Maurane als Brabantse filmmaker.


 

Quote that inspired the maker

to learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.
Voltaire
This project was successfully funded on 30-03-2021

Fund Project