Momentum

Momentum
A Documentary by Melisa Can & Floris Rijssenbeek
Crowdfunding teaser: 
funded project
504
101%
€18.190
donated of €18.000
0
days to go
357
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEMomentum vertelt de verhalen van drie jonge vrouwen die dit jaar strijden voor een plek in de Tweede Kamer.

Momentum vertelt de verhalen van drie jonge vrouwen die dit jaar strijden voor een plek in de Tweede Kamer: Carline van Breugel (26), Mikal Tseggai (26) en Michantely de Jong (29). Stuk voor stuk zijn zij de afgelopen jaren opgestaan voor hun idealen. Carline van Breugel organiseerde protestacties voor het onderwijs, Mikal Tseggai maakte zich als raadslid in Den Haag hard voor kansengelijkheid en Michantely de Jong dook in vraagstukken rondom klimaatrechtvaardigheid. Nu zetten ze een volgende stap en stellen ze zich verkiesbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Elk voor een andere partij, ieder met een eigen verhaal. Verenigd in hun strijd voor een zetel. Die strijdverhalen wil Momentum vertellen.

Het is de hoogste tijd om dit nieuwe geluid te laten horen. Momenteel zitten er nul vrouwelijke twintigers in de Tweede Kamer, het hart van de Nederlandse politiek. Ook jonge vrouwen van kleur en queer mensen zijn onvoldoende vertegenwoordigd. En dat terwijl er onder deze groepen zo ongelooflijk veel politiek talent rondloopt. Bevlogen, actieve jongeren met ideeën, mensen die willen meebeslissen over hun eigen toekomst. Het is tijd om dit geluid nog luider te laten klinken. Tijd om de verhalen te vertellen van de jonge, talentvolle kandidaten die in de startblokken staan om hun stempels te drukken op de Nederlandse politiek. 

Laten we dit momentum samen pakken. Niet omdat het anders moet, dat is inmiddels evident. Maar omdat het anders kan. De hoop is dan ook dat de documentaire nog meer jongeren inspireert om politiek actief te worden. Momentum is af in de zomer van 2021, vlak voordat de lijsten voor de gemeenteraad worden opgesteld. Laten we impact maken op de samenstelling van die lijsten, en zorgen dat deze documentaire wordt gemaakt.

Daarvoor kunnen wij jouw hulp enorm gebruiken. Om Momentum te realiseren hebben wij een bedrag van 20.000 euro nodig. Het gehele opgehaalde bedrag zal worden besteed aan de productie en de mensen die daar keihard aan bijdragen (camera operators, editors, sound designers, spoken word artists, etc.). Doe je mee?

Blijf vooral ook op de hoogte van de ontwikkelingen via onze Instagram: @momentum.docu. Vragen of opmerkingen? Je kan ons ook bereiken via momentum.docu@gmail.com

 

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).

Quote that inspired the maker

“I never saw myself going into politics, but now that I sit here in this room with you all, I just feel like we can only accomplish great things together.”
Alexandria Ocasio-Cortez
This project was successfully funded on 19-02-2021

Fund Project