Dochters

Dochters
A Short film by Marjolein Verhoeven
Crowdfunding teaser: 
funded project
330
116%
€7.585
donated of €6.500
0
days to go
109
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINENadine ontmoet voor het eerst haar pleegzusje Romy. Wanneer alle aandacht naar Romy gaat, verandert Nadine haar zorgzaamheid in verstikkende jaloezie.

Dochters’ is mijn masterkortfilm aan het RITCS. Kortfilmfestival Leuven gelooft in het scenario van ‘Dochters’. Zij kozen Dochters uit als winnaar op het ‘Pitch your script’ event 2019 op Kortfilmfestival Leuven. Daarnaast won het scenario ‘Dochters’ op ‘Docville Pitch 2020’ van Sabam. 

SYNOPSIS 

In de kortfilm ‘Dochters’ ontmoet Nadine voor het eerst haar pleegzusje Romy. Ze helpt haar moeder met de zorg voor Romy en doet er alles aan om een voorbeeld te zijn als grote zus. Wanneer Nadine echter het gevoel krijgt dat alle aandacht naar Romy gaat, vindt zij het steeds moeilijker om haar moeder te delen. Nadine haar zorgzaamheid verandert in een verstikkende jaloezie.  

INTENTIEVERKLARING 

Als kind groeide ik op in het kinderrijke Reeshof in Tilburg. In onze straat woonde er o.a. een familie met vier zonen en de pleegkinderen die zij een warm thuis gaven. Het eerste kind dat bij hen kwam wonen ben ik nooit vergeten. Een vijfjarige meisje dat met haar enthousiasme en energie onze harten veroverden. Toch merkte ik als kind dat ze anders was dan de andere kinderen in onze straat. Ze kon onvoorspelbaar zijn in haar gedrag en beschikte over scheldwoorden die wij niet durfden te gebruiken. Na een half jaar moest ze weer ergens anders wonen. Dit meisje had een enorme indruk op mij achtergelaten. 

De herinnering aan dit meisje was zo sterk dat ik wist dat ik hierover iets wilde vertellen. Na veel te hebben gelezen over pleegzorg en interviews te hebben afgenomen met pleeggezinnen, was er één ding dat mij opviel. Er werd veel gesproken vanuit het pleegkind en de (pleeg)ouders, maar waar kwamen de eigen kinderen van de pleegouders aanbod? Welke rol spelen deze kinderen binnen een pleeggezin? En wie denkt er aan hen als ouders veel zorgen hebben aan hun pleegkinderen? Ik wil graag deze kinderen een stem geven en zo kwam het verhaal ‘Dochters’ tot leven. 

STIJL

‘Dochters’ speelt zich af tijdens een broeierige zomer aan zee. Zweterig, plakkerig en benauwend. Het verhaal volg je volledig door de ogen van Nadine. Het water zal de innerlijke wereld van Nadine symboliseren en haar verandering in emoties. 

We kiezen voor een documentaire achtige stijl van draaien. Geen statische beelden, maar dynamisch en soms rauw. De camera dicht op de huid van de personages, omdat zij immers het belangrijkste zijn in het verhaal. De kinderen in de film moeten genoeg vrijheid en ruimte kunnen krijgen om te spelen, daarom zal de camera dienend zijn aan hen in plaats van andersom.

WAAR GAAT HET GELD NAAR TOE?

Gelukkig kan ‘Dochters’ al rekenen op 1000 euro productiesteun van Sabam, hebben we een mooide cadeaubon om cameramateriaal te huren bij Camalot, en is er sponsoring in natura. 

Ondanks deze steun blijft film maken erg duur, zeker voor een student die de gehele financiering zelf moet regelen. Met het geld waarmee jullie ons project steunen kunnen we
de film daadwerkelijk draaien! We kunnen hiermee o.a. verzekeringen, transport en locatie kosten dekken en de film aankleden met mooie kleding en attributen. 

KUNSTLOC BRABANT & PROVINCIE NOORD-BRABANT

Wij zijn ontzettend blij om te vermelden dat Kunstloc Brabant en Provincie Noord-Brabant 'Dochters' wil steunen. 
De motiviatie van Kunstloc Brabant bij dit project: 
Voor de realisatie van haar afstudeerfilm 'Dochters' gaat Marjolein terug naar de stad waar ze is opgegroeid en waar de basis ligt voor het verhaal van haar film, namelijk in Tilburg. Haar eigen jeugdherinneringen dienen ter inspiratie voor een film over pleegzorg. Zij belicht daarin een andere kant van het onderwerp; die van de broers en zussen van pleegkinderen. Kunstloc Brabant draagt graag bij aan de realisatie van deze film en daarmee de professionele carrière van Marjolein. 

ZIJ GELOVEN AL IN DE FILM 'DOCHTERS' 

HET ZOU FANTASTISCH ZIJN ALS JE 'DOCHTERS' WIL STEUNEN

BEDANKT!

    

 

Quote that inspired the maker

This project was successfully funded on 05-07-2020

Fund Project