Bernard

Bernard
A Feature film by Hidde Simons & Joggem Simons
Crowdfunding teaser: 
funded project
03
119%
€8.998
donated of €7.500
0
days to go
178
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEBERNARD, een film van Joggem Simons en Hidde Simons met Thomas Wander. Eén man, één ruimte, zijn waarheid. Help Bernard zijn verhaal te vertellen!

 

 

BERNARD is een niet-alledaagse film over universele thema’s, gebaseerd op de monoloog Olivetti ’82 van de bekende Vlaamse toneelschrijver Eriek Verpale. Wij, filmmakers Hidde Simons en Joggem Simons, zagen het stuk voor het eerst in 2000. Net als in de uiteindelijke verfilming voerde acteur Thomas Wander zijn afstudeervoorstelling uit in de vorm van een monoloog. Anderhalf uur lang sleurt hij de kijker als Bernard Van de Wiele door zijn leven.

Bernard Van de Wiele heeft ons in verwarring gebracht. Hij intrigeert ons. Door de vorm en opbouw van zijn verhaal, maar vooral ook door de acteerprestatie van Thomas Wander. Het was aanleiding om na te gaan denken over een verfilming van het verhaal. Een zoektocht naar de meest geschikte vorm om deze ervaring filmisch te vertellen resulteerde in de eigen beheer gemaakte speelfilm BERNARD; één man, één ruimte, zijn waarheid.

header

Met maar één acteur, één locatie, minimale cameravoering en enkel de toevoeging van nieuwe muziek van componist Arnold Marinissen laat BERNARD alles te raden over. Een achtbaan van emoties die geen seconde verveelt en nog dagen blijft knagen.

Help Bernard zijn verhaal te vertellen aan een nieuw publiek.Onze film BERNARD gaat op 6 maart in première! Maar eerst hebben we jouw hulp nodig. Om te zorgen dat de film in de filmtheaters te zien is hebben we financiële steun nodig: Voor de laatste afwerking van de film, kleurcorrectie en geluidsnabewerking. Het insturen voor (internationale) festivals en ondertiteling. Maar zeker ook voor de doelgroepbenadering in de verschillende steden en regio's; het vinden en binden van publiek dat houdt van pure vertelkunst.

We hebben al gemerkt dat sommige festivals en filmtheaters, door de onconventionele benadering, nog een duwtje nodig hebben om BERNARD op te nemen in de programmering. Zoals een festival al aangaf: "...de uitvoering vonden wij hier allemaal briljant. Wij zijn echter van mening dat het voor het publiek van ons festival geen geschikte film zal zijn en zullen hem daarom helaas niet opnemen in onze selectie."

Inmiddels zijn in Nederland al meerdere locaties geïnteresseerd om de film te vertonen. Op dit moment staan, naast de première in Amsterdam, vertoningen gepland in De Gouvernestraat Rotterdam, filmtheater Agora Lelystad, Focus Arnhem en Podium Vlieland. Met jullie steun kunnen we deze plekken uitbreiden en laten zien dat BERNARD een publiek verdient in de bioscoop. Koop nu een kaartje voor de toekomst!

Wij hopen je te zien bij de première of een van de andere vertoningen.Joggem Simons, Hidde Simons en Thomas Wander

Joggem Simons, Hidde Simons, Bernard (Thomas Wander)

 

Quote that inspired the maker

Het geheel heeft me enorm overdonderd.
Willeke van Ammelrooy
This project was successfully funded on 12-03-2014

Fund Project