A Pink Moon Comes

A Pink Moon Comes
A Short film by Yannick de Waal
Crowdfunding teaser: 
funded project
292
103%
€6.200
donated of €6.000
0
days to go
123
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINE"A Pink Moon Comes" is a poetic short film about the seemingly impossible search of a homeless man for hope.

SYNOPSIS

A Pink Moon Comes is een poëtische korte film over de zoektocht van een dakloze man naar hoop, het laatste sprankje licht wat diep verborgen zit in een duistere wereld. De film gaat over verloren dromen, verloren hoop en de verloren connectie met de wereld en haar mensen. Een eenzame man in de grote stad, wanhopig op zoek naar iemand die hem opmerkt en dan ook echt als een mens ziet. Zijn duistere gedachtes en emoties kan hij kwijt in de schetsen die hij maakt, maar ook veel blijft diep in hem verborgen. Terwijl de duisternis steeds meer om hem heen sluit, lijkt uit onverwachte hoek het sprankje hoop te verschijnen. 

MOTIVATIE

Toen ik in New York studeerde, stapte ik elke ochtend uit de metro bij Union Square, kocht ik een bagel op de hoek en ging de school binnen. Elke ochtend liep ik langs dezelfde man in het metrostation. Vlak voor de uitgang was een klein donker nisje waar de man zat. Om hem heen lagen zijn kunstwerken en hij zat voorovergebogen met zijn ogen op de grond gericht. Iedereen liep langs en wist dat hij daar zat, maar niemand besteedde aandacht aan hem. Ook ik niet. Ik zag hem wel, maar niet écht. Na een paar dagen dacht ik er steeds meer over na. Ik was benieuwd naar hem en naar zijn kunst, en het voelde niet goed dat ik gewoon maar voorbij liep. Toen ik op een avond na school terug naar m’n appartement ging, besloot ik dat ik de volgende dag eerder van huis zou gaan, de man zou aanspreken en vragen naar zijn kunstwerken. Maar de volgende ochtend was hij er niet meer, hij had waarschijnlijk een nieuwe plek gevonden. Elke dag liep ik langs het donkere hoekje waar hij zat, maar de man heb ik nooit meer gezien. 

Ik ben daar begonnen met schrijven en dit is voor mij een enorm passieproject geworden. Aan de ene kant wil ik heel graag een mooie, sterke film maken, tegelijkertijd is het meer dan dat vanwege de ziel van de film. Het laat zien dat er problemen zijn in deze wereld en dat we daaraan kunnen en moeten werken. Dat we het onschuldige en eerlijke wat we als kinderen hadden niet moeten verliezen als we ouder worden. Dat er altijd hoop is. Hopelijk wordt een gevoel aangewakkerd dat we meer kunnen doen voor anderen, ook al is het maar iets kleins.

DONEREN

Met jouw hulp kunnen we niet alleen deze film maken, maar steun je ook direct dak- en thuislozen. Wij werken namelijk samen met Streetsmart, een van oorsprong Brits initiatief uit 1998, dat zich sinds 2013 in Amsterdam samen met HVO/Querido inzet voor dak- en thuislozen. Wij zullen van elke €10 die voor deze film wordt gedoneerd, €1 aan Streetsmart doneren. Dit betekent dat als wij het streefbedrag van €6000 halen, er in totaal €600 ingezameld wordt voor Streetsmart.

De helft van de film is al gefinancierd door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, en de andere helft hopen we met jouw hulp te kunnen behalen. 

Ik zou het fantastisch vinden als je mij wilt helpen om deze film te maken. Het zou een eer zijn!

SOCIAL MEDIA

    

 

 

SAMENWERKINGEN 

Quote that inspired the maker

"Once there was only dark. If you ask me, the light's winning."
Rust Cohle (True Detective)
This project was successfully funded on 10-04-2020

Fund Project