Niemandsland

Niemandsland
A Short film by Daan van den Berg
Crowdfunding teaser: 
funded project
05
101%
€5.566
donated of €5.500
0
days to go
93
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEKorte post-apocalyptische neder-western over een jonge vrouw die moet kiezen tussen haar veiligheid of het riskeren van haar leven voor een ander.

Een eenzame vrouw in een post-apcalyptisch niemandsland moet kiezen tussen haar eigen veiligheid en het helpen van een Vreemdeling in nood.

MotivatieWe kennen allemaal wel verlies, of de angst voor verlies. Weinig dingen lijken meer ingrijpend en het zal iedereen veranderen. Maar hoe erg laat je jezelf veranderen? Ben jij nog de persoon die je was voor het allemaal gebeurde? Of verander je mee tot een onherkenbare versie van jezelf?

We leven nu in een tijd waar steeds minder mogelijk is. We weten natuurlijk steeds meer en zouden steeds wijzer moeten zijn, maar voor veel mensen is het de realiteit van de teruglopende middelen een verstikkend perspectief. Als in een tijd als deze terugloop dreigt en er al zoveel verharding ontstaat is het goed voor te stellen hoe extreem deze verharding zal zijn bij extreme omstandigheden.

Schets van de Commandant

Met deze gedachte ben ik (Daan van den Berg) begonnen te schrijven aan NIEMANDSLAND. Voor mij is dit een verhaal geworden dat zich in een groteske setting afspeelt; een tijdloze dystopie. Het speelt zich in Nederland, maar niet het land dat wij kennen. Het is een verwoest land, de beschaving grotendeels weggevaagd door een aantal gruwelijke rampen. De mensen die er nog leven moeten keihard knokken om zelf te overleven. Wetten en samenleving zijn een illusie, luxe en elektriciteit slechts nog een droom.

SynopsisLil leeft in een verwoest en post apocalyptisch land. Ze woont daar alleen, praat met niemand en wil niemand in haar buurt. Haar wereld is compleet wetteloos en zij leeft van de spullen die anderen achter hebben gelaten.Maar dan vind ze op een dag een gewonde vreemdeling die haar hulp nodig heeft. Ze besluit hem op te lappen zodat hij zo snel mogelijk kan vertrekken. Maar iemand zit deze vreemdeling op de hielen. Lil komt voor de keuze te staan om voor haar eigen hachje te kiezen, of herinnert ze nog iets van de menselijkheid in zich?

De wereld van NiemandslandHet speelt zich in Nederland, maar niet meer het Nederland dat wij kennen. De populatie is gedecimeert en alles is in verval. Een reeks van rampen heeft het land geteisterd; mysterieuze bacterien die zich als een biologische gifgas versrpeiden over het land, hongersnood en een verstoring van de seizoenen. De storm is als het ware gaan liggen en de mensen die over zijn moeten overleven van de restanten van de wereld voor hen. Dit gaat niet zonder slag of stoot en al snel is het onvermogen om samen een nieuwe opbouw te beginnen de reden voor een nog gevaarlijkere wereld dan voorheen.Wij als makers zijn druk bezig om deze wereld vorm te geven. Het is een zoektocht naar de plekken in en rondom Nederland waar vervallen gebouwen als testamenten van ons verleden nog overeind staan. Het zal herkenbaar worden, maar tevens bevreemdend en verontrustend.

StijlNIEMANDSLAND zal een stijlvolle korte film worden (ca 15 minuten) met veel kenmerken van een western. Het conflict is helder, de setting is tegen een nieuwe frontier. Het thema is natuurlijk het conflict tussen goed en kwaad, tussen mensen maar ook vanuit mensen zelf. Geïnspireerd door de harde realiteit en de visies op het westen van oude meesters als Leone en Ford zal Niemandsland een poging worden om oud en nieuw met elkaar te combineren tot een frisse spannende film met een serieuze boodschap.Niemandsland is een western. Niet vanwege enorme landschappen of cowboyhoeden, maar vanwege het heldere conflict. Alleen is de rolverdeling hier iets anders. De vrouw is niet zozeer het weerloze slachtoffer en de vreemdeling aan haar deur is niet het antwoord op haar problemen. Juist zij is degene die sterk moet zijn en hard moet vechten voor haar goedheid.

Waar gaat het geld heen?

Zoals jullie kunnen zien werkt iedereen gratis mee aan dit project! Het is dan ook fantastisch om met zoveel enthousiaste mensen samen te werken om deze film te realiseren. Ondanks dat kost het veel geld om een film te maken. Denk daarbij aan de huur van de camera equipment, aankleding van de set en de kostuums/kleding van de acteurs.

Volg ons ook via Facebook

Dagelijks posten wij foto's, video's en nieuws over het project op Facebook! Volg ons dan ook door de pagina te liken en blijf up-to-date over de voortgang van de film! www.facebook.com/niemandslandfilm

Website:

Ook heeft Niemandsland een website waar informatie is te vinden over de film. www.niemandslandfilm.nl

 

 

Quote that inspired the maker

We kennen allemaal wel verlies, of de angst voor verlies. Weinig dingen lijken meer ingrijpend en het zal je veranderen. Maar hoe erg laat je jezelf veranderen? Ben jij nog de persoon die je was?
Daan van den Berg
This project was successfully funded on 29-03-2014

Fund Project