Lippen

Lippen
A Short film by Nicole Tegelaar
Crowdfunding teaser: 
funded project
240
107%
€4.300
donated of €4.000
0
days to go
51
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEWanneer Lily wakker wordt in een vreemd wellnesscenter met andere lippen op haar gezicht, probeert ze te achterhalen wat er met haar gebeurd is.

Lippen
Wanneer Lily wakker wordt in een vreemd wellnesscenter met andere lippen op haar gezicht, besluit ze te achterhalen wat er met haar gebeurd is. Vervolgens neemt ze wraak. Een kleurrijke en gestileerde, zwart-komische horror-kortfilm.

Waarom deze film?
‘Hoe zou het zijn als ik haar neus had – of haar lippen?’ Een vraag die ik mezelf best vaak stel. Het komt met periodes, die onzekerheid over mijn uiterlijk. Ik kijk en vergelijk, scroll door Instagrammodellen en bekijk de contouring-trucjes van beautyvloggers, terwijl ik als 27-jarige heus wel hoor te weten dat mijn innerlijk veel belangrijker is - toch?

Op minder kwetsbare momenten ben ik juist gefascineerd door de extreme vormen die onze jacht op schoonheid soms aanneemt. Beautyvloggers die met vacuümpompen hun lippen tijdelijk vergroten, of Instagrammoeders die hun kleuters dunner of knapper photoshoppen.

In Lippen probeer ik dit grootse en clichématige (maar daardoor niet minder relevante) thema van de schoonheidsindustrie in een eigen, klein en absurdistisch kader te plaatsen, zonder stelling te nemen of in entertainmentwaarde te verliezen. Dit klinkt nu allemaal heel zwaar, maar ik beloof dat het geen zwaarmoedige film wordt!

Cast & crew
Ik werk samen met een kleine, maar hele fijne én talentvolle Vlaams/Nederlandse cast en crew. De hoofdrollen worden gespeeld door Celine Verbeeck (De Duistere Diamant, Nachtwacht), Caroline Stas (Baptiste, Unité 42) en Phedra Vandenbergh (Professor T.).

Over de acteurs en actrices en de crew kan je meer lezen onder het tabblad ‘cast & crew’. Daarnaast is er een belangrijke rol weggelegd voor de special effect make up. Ik heb hiervoor samengewerkt met de Vlaamse special effect make-up artist Melissa Pöpsel, die samen met Hollywood special effect artist Steve Johnson (The Abyss, Magnolia, Where the Wild Things Are) de ‘molding’ van de lippen van de hoofdpersonen Lily en Carmen heeft gedaan. Het maken en plaatsen van lipprotheses is een moeilijk proces en kan snel mislukken. Daardoor was het tot aan de draaiperiode spannend of de lippen eruit zouden zien zoals gehoopt...

Over mij
In 2014 maakte ik samen met Rikki Hendriks de korte CampusDoc-documentaire Van Rabat naar Nieuwegein, die onder andere vertoond werd bij Makers van Morgen op NPO3. Na het maken van deze documentaire en na mijn afstuderen aan de School voor Journalistiek besloot ik in 2016 verder fictie te studeren op de filmschool van het KASK te Gent. Komend academiejaar zal ik mijn studie voortzetten in de master.

Quote that inspired the maker

This project was successfully funded on 08-09-2019

Fund Project