Laundry Man

Laundry Man
A Feature film by Johan Vandewoestijne
Crowdfunding teaser: 
00
4%
€480
donated of €10.000
0
days to go
8
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINE" Laundry Man " is een Engels gesproken horrorfilm gebaseerd op de misdaden van Jeffrey Dahmer en de hongaars-belgische dominee Andras Pandy.

Laundry Man is een Engels gesproken horrorfilm gebaseerd op de misdaden gepleegd door de amerikaanse seriemoordenaar Jeffrey Dahmer en de Hongaars-belgische seriemoordenaar Andras Pandy die enkele jaren geleden overleed in de gevangenis. Dit in combinatie van de gevaren die loeren op diverse chatsites op het internet.  Een plaats waar mensen faken en zich duidelijk anders voordoen dan ze werkelijk zijn. Jeff het spersonage uit de film  doet zich voor als een SM-meesteres die op zoek lijkt te zijn naar een zusje voor haar slavin julie. Op die manier slaagt Jeff erin het vertrouwen van mensen te winnen en lokt ze naar zijn flat met alle gevolgen van dien.

Motivatie filmmaker De reden waarom Johan Vandewoestijne kiest voor het thema horror is eigenlijk vrij simpel. Het genre is enerzijds één van de oudste thema's die er zijn sedert de uitvinding van de film. Geoges Melies die begin de jaren 1900, de eerste echte fictiefilms draaide waren horror and fantasy  ( "le voyage à travers la  lune"  en " L'homme à la tete de caoutchouc " ) om er maar enkele te noemen. Steeds had dit genre over de decennia heen zijn fans. Nu nog is het horrorgenre misschien een nichemarkt, maar gezien ik engelstalig werk geraakt de film ook over de wereld verkocht wat het dan wel een belangrijke nichemarkt wordt. (Bewijs is het distributiecontract dat er reeds is met SGL entertainment ) Al van mijn tiende levensjaar had ik besloten om later films te gaan maken. Iets wat met de nodige stubbelingen ook is gebeurd want 15 jaar later in 1986 , nadat ik het vier jaar eerder  had afgetrapt op de filmschool St Lucas in Brussel, was ik bezig met het draaien van Lucker the necrophagous. Ik was na twee jaar vertrokken uit de filmschool omdat ik er toen (en nu nog) zeker van was dat ik daar mijn tijd aan het verliezen was, temeer omdat ik vond (en vind) dat film entertainment is en geen kunst met de grote " K " zoals men die daar probeerde in te lepelen.  Om al die redenen die ik hierboven opnoemde begon ik met horror, simpelweg omdat er een commerciele markt/draagvlak voor is,  het genre de mensen kan onderhouden, entertainen en het financieel het minste risico gaf/geeft.  Dit in tegenstelling met andere genres zoals comedy's. Met dezelfde gedrevenheid van bijna 30 jaar geleden, ben ik nog steeds aktief in het genre en met hetzelfde enthousiasme ben ik begonnen aan " Laundry Man ", steeds met het idee in het achterhoofd, respect hebben voor mijn publiek en financiers en hopen dat ze met de film een aangenaam, spannend anderhalf uur beleven en voor de financiers dat ze er hopelijk beter van worden.  Kiezen voor een commercieel genre had wel gevolgen dat ik tot op heden en een pak films later, geen/nooit kans maak  op subsidies van bv het Vlaams Audiovisueel Fonds.  Maar misschien is het ontbreken van subsides geen slechte zaak en blijf ik de vrijheid behouden om  "mijn ding te doen " zoals men het in het vlaams zegt. Feit is wel dat ik in de afgelopen 30 jaar een stevige evolutie heb zien gebeuren op technisch vlak. Daar waar we in het begin nog op film draaiden en monteerden op tafels is alles qua techniek serieus veranderd, en de opkomst van het digitale heeft zaken goedkoper gemaakt. Films die destijd niet aan hun budget kwamen omwille van het feit dat de laatste 25 % niet gecovered kregen, kunnen nu gemaakt worden, omdat posten zoals aankoop pellicule en ontwikkeling/kopijen/answerprint etc niet meer hoeven en alles digitaal kan gebeuren. (Maar dit ter zijde)  Hopelijk is deze korte uiteenzetting voldoende geweest om me van mijn gedrevenheid te laten zien. 

Echter " Laundry Man " is niet de eerste film die Johan Vandewoestijne aka James Desert maakt. In het verleden realiseerde hij " Lucker the Necrophogous "  " en bekend bij het genre publiek " Rabid Grannies " verdeeld door het amerikaanse Troma Inc. Recentelijk werd het 20 jaar durige distributiecontract nog eens met 20 jaar verlengd. Andere films zijn " State of mind " met Paul Naschy en Fred Wiliamson, " Parts of the family " ook verdeeld door Troma Inc. uit New York. " Engine trouble " " Purgatory " en pas afgewerkt en volgende maand in distributie " Todeloo " met o.a. stand up comedian Bert Gabriels. Deze laatste film is uitzonderlijk in het vlaamse dialect opgenomen om de autenticiteit te behouden van het onderwerp. " Laundry man " zal opnieuw in het engels zijn.

 

 

Quote that inspired the maker

Isn't it hard to be a family man and a cop... I mean you have night shifts and then wife and child are home alone..
Jeff het hoofdpersonage uit het verhaal.