Kyteman: The Mushroom Cloud

Kyteman: The Mushroom Cloud
A Video clip by Gijs Kerbosch
Crowdfunding teaser: 
funded project
02
139%
€7.657
donated of €5.500
0
days to go
39
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEThe Mushroom Cloud is de nieuwe clip van The Kyteman Orchestra. Beeldende kunst, dans & muziek komen hierin op nog niet eerder vertoonde wijze samen.

The Mushroom Cloud is de eerste single van de in 2012 verschenen plaat van The Kyteman Orchestra. De clip bij dit grootse nummer wordt een gefilmd ’Gesamtkunstwerk’ waarin dans, beeldende kunst en muziek op nog niet eerder vertoonde wijze met elkaar samen smelten.

De clip wordt een combinatie van een live optreden van The Kyteman Orchestra met een choreografie gemaakt door Guy Weizman. Deze wordt uitgevoerd door 12 dansers die in 1 ruimte vertolken waar het nummer zelf over gaat: de grote schoonheid en de destructieve kracht die in ieder mens schuilen. De dansers geven in een reis van geboorte tot dood gestalte aan de muziek. De muzikanten en zangers laten zien hoe energiek en verfrissend The Kyteman Orchestra live kan zijn.

De clip wordt gedraaid in een grote hal, waar we op zoek gaan naar een synergie van dans en muziek. Het decor van de clip zal voornamelijk bestaan uit twee reusachtige schilderijen.

The Mushroom Cloud is een orkestraal nummer waar het grootse niet wordt geschuwd. De sound is klassiek. De melodie is meeslepend, verhalend en heeft iets theatraals. En toch heeft het nummer ook iets heel breekbaars, iets waardoor we beseffen dat het leven vergankelijk is. Het thema van het nummer, en overigens van de gehele plaat, is dan ook de schoonheid van het einde, en het nieuwe begin dat daarop volgt. http://www.youtube.com/watch?v=q0ghBp7PLlI

The Kyteman Orchestra staat bekend om zijn unieke live shows. De eerdere registraties die we van deze shows maakten laten zien, dat het drama er vanaf spat zodra je dicht op de muzikanten zit met de camera. De emoties van de muzikanten zijn sterk en de onderlinge interactie maakt het samenspel zeer tastbaar. Deze live ervaring wordt in de clip verder uitgewerkt en in een gecontroleerde setting geplaatst zonder dat het live gevoel verloren gaat. Er wordt een verhalende component aan toegevoegd. De performance van de muzikanten en de muziek die zij spelen drijven de dansers en het verhaal voort.

Foto: Jelmer de Haas

Links naar eerdere live-optredens:

Sorry live @ lowlands http://www.youtube.com/watch?v=fjhF6S6UUGI

No more singing the blues http://www.youtube.com/watch?v=EylyY4cLHRI

Angry at the world http://www.youtube.com/watch?v=KGh8LKsR4gM&feature=fvsr

Zoals alles bij The Kyteman Orchestra is het doel van de clip om een kunstwerk op zichzelf te zijn. De kijker moet meegezogen worden in het verhaal van de schoonheid van destructie en het nieuwe begin dat daarop volgt. Op deze manier dient de clip van The Mushroom Cloud tegelijkertijd als promotie en ondersteuning voor de internationale ambities van The Kyteman Orchestra: 2013 zal het album The Kyteman Orchestra in Duitsland uitkomen. De single The Mushroom Cloud verschijnt samen met de video verschijnen, voorafgaand aan deze release gaat The Kyteman Orchestra ook over de grens op tournee. Een nieuwe stap die uw - geachte dude, chef, baas, held, koning, keizer of eindbaas - mede mogelijk kunt maken.

Quote that inspired the maker

"Every act of construction is an act of destruction."
Pablo Picasso
This project was successfully funded on 31-12-2012

Fund Project