KBTR

De Utrechtse KBTR
A Documentary by Alfredo Pouwiel
Crowdfunding teaser: 
funded project
364
159%
€7.976
donated of €5.000
0
days to go
114
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEGraffiti kunstenaar KBTR kiest niet voor het grote geld maar voor vrijheid. Is hij nou loyaal of gek? De officiële KBTR docu.

 

INTRODUCTIE

Als filmmaker leerde ik KBTR kennen via mijn documentaire over de Utrechtse kunstenaar Steen. KBTR en Steen zitten samen in een graffiti crew. Ik ken Steen via de muziek die we al jaren samen maken en zo af en toe ga ik ook wel eens mee met Steen om wat te painten op de muur. Zo kom ik KBTR ook regelmatig tegen.

KBTR heeft in het verleden een boek uitgebracht en vorig jaar is zijn eerste solo expositie in Rotterdam een doorslaand succes geworden. Nu dat ik een goede band heb met KBTR kwamen we tijdens een gezellige dag painten op het idee om samen een documentaire te maken over wat er in het hoofd van KBTR afspeelt.  Ik wil natuurlijk niks liever dan een docu maken met de “Banksy” van de lage landen en we besloten dan ook al snel om aan de slag te gaan!

WAAROM

Ik ben mezelf verder gaan verdiepen in KBTR. Ik ben bij Steen en Ox Alien langsgeweest voor input van mijn onderzoek. Ik heb gevraagd wat ze aan KBTR opvalt. Naast zijn creativiteit komt KBTR zijn loyaliteit steeds naar boven.

Als KBTR zijn loyaliteit aan de scene zou loslaten dan zou hij zo in gesprek kunnen gaan met grote galeries en binnen een aantal jaren miljonair zijn. Ben je dan wel loyaal te noemen? Of ben je dan niet gewoon gek? KBTR kiest dus vrijheid boven erkenning en geld om zichzelf zo niet in het openbaar te hoeven verantwoorden voor zijn werk. 

In deze documentaire ga ik samen met KBTR op zoek naar de antwoorden op de vragen die iedereen wel zou willen stellen aan Neerlands meest illustere graffiti kunstenaar. Met als grote hamvraag: Wie is KBTR nou eigenlijk?

Wil jij ook eindelijk antwoord op je vragen rondom KBTR? Dit is misschien wel de enige kans ooit om deze vragen voor te leggen aan KBTR en daarom vragen wij jullie om ons te steunen zodat deze unieke kans niet verloren gaat!

BUDGET

Het budget gebruiken we om een aantal graffiti kunstwerken te laten maken door KBTR om hem op deze manier ook de artistieke ruimte te geven om zijn verhaal te vertellen in de documentaire. Als er 1 kunstenaar in ons land is die bij uitstek communiceert via zijn kunst dan is het wel KBTR. 

Daarnaast zullen we het budget gebruiken voor de volgende productiekosten:

-het organiseren van een première van de documentaire in een filmzaal in Utrecht.

-reiskosten om drie maanden door twee personen te kunnen reizen tussen Utrecht, Den Haag en Rotterdam. De steden waar KBTR het meest komt om samen te werken met andere kunstenaars.

-voor het inschrijfgeld dat nodig is voor het inzenden van de documentaire naar verschillende filmfestivals.

 

Alvast super bedankt voor de support en tot bij de première!

Groetjes,

KBTR  en Alfredo

Quote that inspired the maker

Als KBTR zijn keuze voor vrijheid zou loslaten dan zou hij zo in gesprek kunnen gaan met grote galeries en groot geld kunnen gaan verdienen.
Stijn Kosterman
This project was successfully funded on 23-07-2018

Fund Project