Hypnotherapie

Hypnotherapie
A Short film by Luca Izeboud
Crowdfunding teaser: 
funded project
131
100%
€6.000
donated of €6.000
0
days to go
53
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEEen hypnotherapist helpt een getuige van een moord met het terugbrengen van zijn herinneringen, maar haalt daarmee ongenodigde waarheden naar boven.

"Hypnotherapie" is de HKU afstudeerfilm van Luca Izeboud (scenario en regie) Lyanne Keegstra (art direction) en Laura Brouwer (edit)

 
Wanneer de lijn tussen bewustzijn en onderbewustzijn begint te vervagen...

Heb je wel eens naar een ander gekeken en afgevraagd, wat er in zijn of haar hoofd omgaat? Achter elk paar ogen gaat een hele wereld schuil, met zijn eigen verhalen, beelden, fantasieën, en ideeën. Toch kan daar maar één persoon bij.

Zelf hebben we ook niet alle controle over ons brein. Sommige gedachtepatronen bewegen zich zo ver onder de oppervlakte van ons bewustzijn, dat we zelf niet eens doorhebben dat ze plaats vinden. We spreken dan van het onderbewustzijn. Dit is waar al onze belangrijkste gevoelens, herinneringen, instincten en abstracte gedachten worden opgeslagen. Het onderbewustzijn is altijd aan het opslaan en calculeren en maakt ons tot wie zijn.

Met deze film wordt het onderzoeken van andersmans gedachten eindelijk werkelijkheid. Als kijker betreden wij letterlijk het onderbewustzijn van de hoofdpersonages; twee mysterische werelden vol duistere geheimen. Een gevaarlijke stroom aan fantasie wordt werkelijkheid; tastbaar. Het verhaal laat zien wat er gebeurt wanneer de lijn tussen bewustzijn en onderbewustzijn begint te vervagen; met alle gevolgen van dien.

Deze psychologische thriller gaat bovendien over de kracht van herinnereningen; hoe deze invloed hebben op ons gedrag en wij onze fouten blijven herhalen, indien deze nooit goed geconfronteerd en verwerkt zijn. Een ongeconfronteerd verleden blijft ons altijd achtervolgen.

Over de film

Hypnotherapie vertelt het verhaal van psychiater Dr. Thomas Vink. Hij behandelt de negentienjarige Dylan; die getuige was bij de moord van zijn eigen moeder. Er is echter geen bewijs en Dylan lijkt zich niets te kunnen herinneren. Door middel van hypnotherapie neemt Dr. Vink Dylan mee terug naar het moment, om zo te achterhalen wat er werkelijk gebeurt is. De waarheid blijkt echter ingewikkelder dan verwacht; en Dr. Vink begint zich steeds meer in Dylan's onderbewustzijn te verliezen.

PRODUCTION design

Het production design is een belangrijk begrip in deze film. Het kan de film nét dat extra duwtje geven tot geweldige settings. De sfeerbepalende art gaat verzorgd worden door Lyanne Keegstra. Samen met Luca zal ze afstuderen van de HKU met deze film. Om de film tot zijn kracht te laten komen hebben we natuurlijk geld nodig, zodat onze production designer er iets heel tofs van kan maken. 

 

 

Quote that inspired the maker

"Until you make the unconscious conscious, it will direct your life and you will call it fate."
Carl Gustav Jung
This project was successfully funded on 14-04-2017

Fund Project