Het Eendenleven

Het Eendenleven
A Documentary by Ewout Sinkeldam
Crowdfunding teaser: 
funded project
04
100%
€8.055
donated of €8.000
0
days to go
35
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEDe Citroën 2CV bestaat dit jaar 65 jaar. Nog steeds zie je deze leuke auto's dagelijks rondrijden. Wat maakt de Eend nou zo bijzonder?

Het Eendenleven
De Citroën 2CV. Ooit, nog voor de Tweede Wereldoorlog, bedacht voor de Franse boer, zodat hij met zijn hele gezin, en een doos eieren, naar de markt in de grote stad kon rijden. Bedoeld om het Franse platteland te mobiliseren, maar ondertussen in 65 jaar uitgegroeid tot een hippe oldtimer. Maar het is niet zomaar een oldtimer. 2CV-rijders zullen het omschrijven als een way of life

65 jaar na de introductie en 23 jaar na de laatste productie is de Eend nog steeds ontzettend populair. Hoe komt het dat een auto, Het Lelijke Eendje genoemd vanwege zijn uiterlijk, in 2013 nog steeds zo populair is?

Dit jubileumjaar maken we een documentaire over de Eend. We gaan een oude Eend helemaal opknappen, en met deze Eend op zoek naar de mooiste verhalen. We zoeken de mooiste verhalen in Nederland, de historie in Frankrijk en de toekomst in Spanje (bij de worldmeeting waar duizend 2CV's bij elkaar zullen komen). Wat is nou het Eendenleven? Wat is het mooie aan het rijden in een pensieongerechtigde auto? Wilt u mee helpen met dit project? Dat kan, door nu mee te doen met ons unieke CrowdFunding-project!

Het-Eendenleven-2CV
De oude Eend die we opknappen, is een echte originele Nederlandse Transat. Gemaakt voor de Nederlandse markt, in 1985. Er zijn er nog maar weinig echte originele Nederlandse Transats. Helaas heeft de Transat het zwaar, en moet er veel aan gebeuren. Maar we maken hem weer helemaal tip-top in orde, en zo origineel mogelijk! Aan het eind van de crowdfunding-campagne is de Transat weer helemaal in orde.

Roadtrip
Tijdens het maken van de documentaire gaan we met onze Eend op een roadtrip. We zoeken de mooiste 2CV-verhalen in Frankrijk, gaan langs bij het Conservatoir van Citroën in Parijs (waar alle modellen van de 2CV staan opgeslagen) en gaan op bezoek bij de worldmeeting van 2CV's in Spanje. Onderweg maken we natuurlijk de mooiste beelden van de 2CV in een schitterende Franse omgeving.

Eindproduct
Na de zomer hebben we een prachtige documentaire af, en zal in oktober/november een mooie première krijgen. We hopen natuurlijk dat een omroep/zender onze documentaire uiteindelijk gaat uitzenden! Na uitzending/première is de documentaire natuurlijk ook te bestellen op DVD!

Facebook
Volg ons project via Facebook, op www.facebook.com/heteendenleven 
Hierop komen regelmatig updates over de voortgang van het project, info over de CrowdFunding en unieke behind-the-scenes-beelden.

Quote that inspired the maker

"Het Eendenleven gaat niet alleen over de mooiste auto. Het gaat om lol te maken met elkaar, om gezelligheid en een stuk vrijheid te hebben. Het is niet zomaar een oldtimer, het is een Way of Life."
David Pouw, 2CV-rijder