Gebroken

Waar ga je heen?
A Short film by Sjoerd Damen
Crowdfunding teaser: 
funded project
80
102%
€4.625
donated of €4.500
0
days to go
34
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEDe fanatiek gelovige Lucas komt in conflict met zijn broer Boudewijn, die terugkomt na uit de geloofsgemeenschap te zijn gestapt.

Twee broers die samen zijn opgegroeid, maar uit elkaar worden getrokken door hun visie op de toekomst. 

De een houdt vast aan zijn katholieke geloof terwijl de ander het vrije leven na streeft. 

 

Ik ben Sjoerd Damen, afstuderend student aan het AKV Sint Joost in Breda. 

Mijn film vertelt het verhaal over de twee broers Lucas en Boudewijn die zijn opgegroeid in een Katholieke gemeenschap. 

 

Thematiek en motivatie

Het verhaal dat ik schrijf komt voort uit mijn eigen geschiedenis. Zelf ben ik opgegroeid in de katholieke stroming. Als kind heb ik les gekregen op een katholieke basisschool waar we op iedere vrijdag godsdienst les kregen. Op de grote katholieke feestdagen, zoals kerst en Pasen, ging ik naar de kerk. 

Ik heb altijd een fascinatie gehouden richting het geloof. Ik kon altijd de rust waarderen die ik als kind voelde in de kerk. Voor mij is de kerk altijd een plaats geweest waar ik, ondanks dat ik niet in god geloof, het gevoel heb gehad dat er iemand naar mij luisterde. Daartegenover heb ik nooit echt geloofd. Hierdoor heb ik bij verschillende punten ook zo mijn vraagtekens. Bijvoorbeeld het principe van biechten. 

Deze tegenstelling heb ik uitvergroot en verwerkt in mijn beide karakters. Iemand die gelooft en daar voor leeft tegenover iemand die niet meer gelooft en zich bevindt in de huidige samenleving.

Daarnaast staat in mijn film de continue ontwikkeling van de mens centraal. We worden ouder, maken nieuwe keuzes in ons leven en leren nieuwe mensen kennen. Omdat iedereen deze ontwikkeling mee maakt bestaat de mogelijkheid dat we de mensen waar we vroeger mee omgingen los moeten laten ook al zouden we dat niet willen.

Vorm

Mijn project zal volledig in een kerk worden opgenomen. Beide karakters hebben hun eigen ervaring en visie op de kerk. Voor Lucas is de kerk de plaats waar hij steun kan vinden en waar hij wordt gehoord. Voor Boudewijn is de kerk juist een plaats waar hij zich altijd opgesloten heeft gevoeld en waar alles wat hem interesseerde is ontnomen. Om deze tegenstelling zichtbaar te maken houd ik het binnen één locatie. 

Het scenario zal opgebouwd worden via improvisatie. Op deze manier laat ik de acteurs vanuit eigen ervaring, denk hierbij aan een ruzie met familie of vrienden, spelen. Hierdoor zal het dialoog natuurlijker overkomen.

De film word opgebouwd vanuit drie hoofdstukken. Deze drie hoofdstukken zullen mijn film circa 10-15 minuten laten duren. 

Uw bijdrage

Als u ook benieuwd bent hoe de relatie tussen beide broers zich ontwikkeld heb ik u nodig om deze film werkelijkheid te maken. 

Om de kosten zo laag mogelijk te houden werken Cast en Crew gratis mee. 

Met uw bijdrage kunnen we de apparatuur, catering en onkostenvergoeding betalen. Zonder deze bijdrage kunnen we niet de kwaliteit nastreven die we met deze film voor ogen hebben. Hiertegenover zetten wij gepaste rewards. 

Namens mijzelf en de cast en crew ben ik u eeuwig dankbaar voor de bijdrage.

Quote that inspired the maker

Love of God is not always the same as love for good
Hermann Hesse