Finish in zicht

Finish in zicht
A Documentary by Lukie Hamelink & Julia Kieftenbeld
Crowdfunding teaser: 
funded project
170
138%
€3.870
donated of €2.800
0
days to go
98
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEEen documentaire over een triatleet, die ondanks en dankzij een donorhart probeert alles uit het leven te halen. Het coronavirus brengt dit in gevaar.

- Met beelden van Raymond Koning & Team4talent -

Binnen 2 dagen hebben we ons volledige streefbedrag behaald.
Dit is ongelofelijk, we willen heel graag iedereen bedanken die geholpen heeft! 

Het streefbedrag is behaald, wat nu?
We gaan door met de crowdfunding!

Waarom?
We willen een hoger bedrag ophalen, zodat we meer animatie in de documentaire kunnen verwerken. Animatie is erg prijzig, we hadden in eerste instantie erop gerekend dat we maar een paar seconden aan animatie zouden kunnen betalen. We hopen dankzij door te gaan met de crowdfunding meer geld op te halen, zodat meer mooie animatie Wouters verhaal kan versterken.

 

Maak kennis met Wouter Duinisveld (43)

Dertien jaar geleden werd zijn hart door een virus verwoest, zijn leven hing aan een draadje en zijn droom om een triatlon te volbrengen dreigde onhaalbaar te worden. Het virus had zijn hart zodanig beschadigd dat hij zonder een donorhart geen kans had op overleven. Er volgde een opname van vijf maanden in het ziekenhuis.

Na een jaar met een steunhart voelde hij voor het eerst weer een hartslag in zijn borst, dit keer van een ander.

Zodra hij weer kon sporten zocht hij een coach en werd hij onderdeel van het professionele triatlon team Team4talent. Drie jaar na zijn transplantatie werd zijn droom werkelijkheid, hij volbracht een volledige Ironman. Dit was eerder nog maar twee andere transplantatie patiënten gelukt en telt er nu vijf. Sindsdien heeft Wouter meerdere triatlons volbracht en geniet hij nog steeds, samen met zijn vrouw en twee kinderen, van zijn laatste jaren. Iets wat door het coronavirus plotseling in gevaar wordt gebracht. Toen Wouter ons vertelde dat deze documentaire ook als nalatenschap voor zijn kinderen bedoeld is, wisten wij dat we alles op alles moeten zetten om dit waar te maken. 

 

Foto: André Kwakernaat


Waarom nu deze documentaire?

Wij hebben overwogen het einde van de crisis af te wachten en pas daarna het filmen weer op te pakken. Maar het werd al snel duidelijk dat versoepeling van de maatregelen voor Wouter niet voldoende zullen zijn, maar dat hij moet wachten op een vaccin. 

Juist in het licht van Wouters kwetsbaarheid, hebben we besloten dat de documentaire doorgang moet krijgen, omdat dit verhaal niet langer kan wachten. Wij nemen jullie mee in zijn zoektocht naar het nieuwe normaal en zijn lange adem bij het wachten op een vaccin.

 

Wat maakt een leven met donorhart zo bijzonder?

De lange tijd met het steunhart was erg onzeker. Middenin de nacht kon hij gebeld worden met het bericht dat er een hart voor hem beschikbaar zou zijn. Alles moet dan klaar staan, want veel tijd om bij het ziekenhuis te komen is er niet. Gelukkig kwam dit telefoontje op tijd. Spannend blijft het wel, want direct na transplantatie houdt gemiddeld 10% van de donorharten op met werken. 

Helaas wordt de wachtlijst voor een donorhart steeds langer. Hieronder een aantal cijfers:

- In 2018 waren er 38 harttransplantaties en een wachtlijst met 121 mensen voor een donorhart.

- De wachtlijst heeft een stijgende lijn, in de afgelopen drie jaar is de lijst gestegen met 30 mensen meer die wachten.

- Mensen met een donorhart kunnen gemiddeld nog zo'n 10-15 jaar leven.

- Na tien jaar leeft nog 50% van de mensen met een donorhart.

In het begin, na de transplantatie kon Wouter amper de trap in zijn huis oplopen, maar hij heeft het niet opgegeven. Sporten is ook grotendeels wat Wouter zijn hart zo gezond houdt, daarom wilt hij anderen inspireren en motiveren met zijn verhaal.

Elk jaar heeft Wouter een grote check-up in het ziekenhuis, waarbij ze hem volledig onderzoeken. De medicijnen die hij slikt om verstoting van het hart tegen te gaan, maken zijn lichaam tegelijkertijd ook erg kwetsbaar. Zo krijgt hij een veel dunnere huid waardoor de kans op huidkanker groot is en een griepje kan levensgevaarlijk zijn.

 

Een film maken op afstand 

Omdat de documentairemakers niet naar Wouter toe kunnen, hebben wij onze apparatuur naar hem toe gebracht. Elke week onderhouden we goed contact en praten we over wat er gefilmd kan worden. Hij houdt een video-logboek bij en wij filmen op gepaste afstand als Wouter in de ochtend de stille bospaden op zoekt.

 

Steun ons en help mee om Wouters verhaal te vertellen

Als jonge filmmakers beschikken wij niet over een budget voor de film. Maar wij willen niettemin onze documentaire zo perfect en professioneel mogelijk maken. Om Wouters verhaal aan zoveel mogelijk mensen te kunnen laten zien, vragen wij jullie hulp. Wij willen de film vertonen op internationale filmfestivals. Hiervoor hebben wij een ondertitelaar nodig. Elk bedrag is welkom, met een klein bedrag kunnen wij al apparatuur huren. En om de film zo goed mogelijk te maken zijn er dingen nodig als professioneel opname-apparatuur, een animator, een componist, audio-nabewerking en kleurcorrectie. 

Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van ons project. 

 

Quote that inspired the maker

"Elke dag ben ik mijn donor dankbaar voor mijn nieuwe leven"
Wouter Duinisveld
This project was successfully funded on 24-06-2020

Fund Project