Waarom zou ik?

Waarom zou ik?
A Short film by Michiel Kremers
Crowdfunding teaser: 
funded project
423
112%
€4.500
donated of €4.000
0
days to go
96
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEWaarom gaat een oude, eenzame vrouw niet met de Dood mee, als deze haar komt halen?

Onze film

De boodschap van Waarom zou ik? is dat het belangrijk is om actief op zoek gaan naar wat jou gelukkig maakt. De situatie waarin de hoofdpersoon van onze film zich bevindt, is herkenbaar voor ieder van ons. We hebben allemaal een TV, een smartphone en een drukke baan. Zijn dit de dingen die er echt toe doen?

Rietje is een oudere vrouw, die haar laatste dagen doorbrengt achter de TV. Ze kijkt elke dag van een afstand naar datgene dat ze zo graag nog zou willen: persoonlijk contact. Het is voor Rietje al bijna te laat; de Dood verleidt haar regelmatig om met hem mee te komen. De wil naar een vol leven is nog net sterk genoeg om niet aan hem toe te geven. Maar zal Rietje uiteindelijk ook vinden wat ze zoekt?

Crowdfunding als middel

Waarom zou ik? is bij uitstek een film om met behulp van crowdfunding te financieren.

We zijn not-for-profit. We hebben geen bedrijfs- of winstdoelen, maar willen een kleurtje toevoegen aan het cultuurlandschap.

Daarnaast zijn we ‘independent’. We hebben zelf de expertise in huis op het gebied van script schrijven, regie, geluid, muziek, editing, animatie en productie.

En we missen iets… Financiering. We vullen elkaar weliswaar goed aan, maar we zijn slechts met z’n zessen. En dat is niet genoeg voor een productie van het formaat van Waarom zou ik? We hebben o.a. extra financiering nodig om mensen te vinden op key posities, die wij zelf niet kunnen invullen. Dit geldt met name voor de hoofdrollen en de rol van boom operator.

 

Quote that inspired the maker

Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Gladiator
This project was successfully funded on 18-08-2016

Fund Project