Volop Leven

Live full out
A Documentary by Eefje van den Akker & Eva Oosterveld
Crowdfunding teaser: 
funded project
240
108%
€4.870
donated of €4.500
0
days to go
119
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINELive full out tells the story of Pieter and Liesbeth who, after the losing their son Joost, are aiding refugees at the Greek island Lesvos.

DE FILM

Volop leven laat zien hoe het leven van Pieter (69) en Liesbeth (54) is veranderd na het verongelukken van hun zoon Joost. Na zijn dood besluiten ze aan de slag te gaan als hulpverleners op het Griekse eiland Lesbos. Met de ervaringen die ze opdeden tijdens het vele varen met hun zoons Joost en Niels in hun achterhoofd, waken ze ‘s nachts over de zee, zoekend naar nieuwe boten met vluchtelingen. Eén van hun manieren om bij te dragen aan de situatie daar, om rede te geven aan hun leven en de visie van hun zoon voort te zetten. Een jong iemand, vol van idealen en met een sterke drang om de wereld te verbeteren.

Een film over de onuitwisbare liefde van ouders voor hun kind en hoe ze zichzelf herpakken en het leven opnieuw proberen uit te vinden. Zonder hun zoon Joost verder leren leven, door volop te leven.

WAAROM

Een dierbare verliezen heeft op iedereen een volkomen andere uitwerking evenals de vele manieren waarop mensen met dit verlies omgaan. Het verhaal van Pieter en Liesbeth verbindt het universele thema van rouwverwerking met de actualiteit door de doelen waar zij zich nu hard voor maken. Ze zetten zich in voor mensen die hulp nodig hebben door de gevolgen van de vluchtelingenstromen richting Europa.

Wij, makers Eefje van den Akker (22) en Eva Oosterveld (21) willen dit bijzondere verhaal graag vastleggen in een journalistieke film. Om dit te kunnen doen, volgen we samen lessen over het maken van documentaires in Nederland en de Verenigde Staten.

IMPORTANTIE

Wij zijn ervan overtuigd dat deze documentaire mensen kan inspireren om anders te kijken naar rouwverwerking en de vluchtelingenproblematiek. Volop leven kan een inspiratie en voorbeeld zijn voor anderen die zich met dit verhaal kunnen identificeren en eveneens dierbaren hebben verloren. Daarnaast is het ook een eerbetoon aan een jong iemand die alles uit het leven wilde halen en vastbesloten was de wereld een stukje beter te maken.

CROWDFUNDING

Voor het maken van Volop leven is geld nodig. Door middel van een crowdfundactie proberen wij genoeg geld te verzamelen om deze film zo te kunnen maken als wij in gedachten hebben. De opbrengst van deze actie zal worden gebruikt voor onze reis naar Lesbos, het huren van de juiste apparatuur, het produceren van muziek, het inhuren van specialisten voor de afwerking van de film en het insturen van de film naar filmfestivals.

CAMPUSDOC

Volop leven gaat in première tijdens het CampusDoc Filmfestival begin juni in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Dit filmfestival is gekoppeld aan de cursus CampusDoc over documentaire maken van de School voor Journalistiek in Utrecht. Met deze film worden er op 18 juni nog negen andere, nieuwe films vertoond. Meer informatie: www.campusdoc.net.

Quote that inspired the maker

While talking we figured that we wanted to do something with our lives. Otherwise life could slip between your fingers and might not be meaningful.
Pieter Wittenberg
This project was successfully funded on 20-04-2017

Fund Project