Ventoux

Ventoux
A Feature film by Nicole van Kilsdonk
Crowdfunding teaser: 
funded project
01
120%
€18.050
donated of €15.000
0
days to go
18
supporters

Project Information

About the project
LOCKLINEDe speelfilm VENTOUX brengt een ode aan de vriendschap en aan de fietsers op de flanken van de Mont Ventoux.

VENTOUX

In Nederland pakken honderdduizenden mannen (en iets minder vrouwen) elke zondagochtend hun racefiets uit de schuur, trekken hun wielertrui aan en rijden met hun fietsclub een rondje over de dijk, door de polder of over een heuvelrug. Mannen van 25+, maar ook veertigers, vijftigers en zestigers. Aan het eind van het seizoen ligt de ultieme uitdaging in het verschiet. En vaak is dat de Mont Ventoux, alias de Kale Berg, de Reus van de Provence in Zuid-Frankrijk.

Bert Wagendorp heeft recent de roman VENTOUX geschreven, die afgelopen zomer met veel succes en enorme verkoopcijfers is uitgegeven door Atlas Contact. Dit boek is gebaseerd op het gelijknamig filmscript dat deze nazomer zal worden verfilmd. 

 

 

 

 

 

De speelfilm VENTOUX brengt een ode aan fietsers op de flanken van de Mont Ventoux. Te regisseren door Nicole van Kilsdonk. De film zal geproduceerd worden door KeyFilm. Als acteurs hebben inmiddels Wilfried de Jong, Leopold Witte, Kasper van Kooten en de Vlaamse topper Wim Opbrouck hun medewerking toegezegd. VENTOUX wordt een “feel-good-fietsfilm” met drama en humor, met de last van leeftijd, een verleden en de serieuze inspanning van de klim, maar ook met veel relativering. 

Of zoals schrijver, wielerjournalist en Volkskrant-columnist Bert Wagendorp dat zei: “…ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en trivialiteit moeiteloos afwisselen”. De film zal in de nazomer van 2014 worden opgenomen in Nederland, België en Frankrijk. In het voorjaar van 2015, niet toevallig ook dat de Tour de France in Utrecht zal starten, zal de film groot in de bioscopen worden uitgebracht door distributeur Wild Bunch Benelux.

Met een donatie van € 1.000,-- (of meer) maakt u een nieuwe Nederlandse speelfilm mogelijk in een tijd waarin de overheid zich steeds meer terugtrekt uit de wereld van kunst en cultuur.Als vriend van de speelfilm VENTOUX heeft u recht op:

• twee VIP kaarten voor de Wereldpremière in Utrecht voorjaar 2015• een gesigneerd exemplaar van de roman Ventoux• een filmposter met 2 door de regisseur gesigneerde dvd's• naamsvermelding op de aftiteling van de film• gezamenlijk bezoek aan de film Nieuwe Helden van Dirk Jan Roeleven, over de Argos Shimano ploeg in de Tour van 2013• een aanzienlijke belastingaftrek*

en als optionele extra:

• Meefietsen/figureren op de Posbank (onder leiding van een bekende wielerprof), of op de Ventoux

Quote that inspired the maker

“…ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en trivialiteit moeiteloos afwisselen”
Bert Wagendorp