Update Net Op Tijd

Project Reference: 

Beste supporters van Net Op Tijd,

Ten eerste hopen we dat jullie allemaal in gezonde toestand uitkijken naar het licht aan het einde van de coronatunnel. De laatste update via een e-mail aan jullie dateert alweer van 8 december vorig jaar. Middels deze mail willen wij jullie op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen omtrent de documentaire Net Op Tijd.

Sinds de laatste update aan jullie is er op verschillende gebieden het een en ander veranderd, hieronder een puntsgewijs overzicht van een aantal relevante ontwikkelingen:

 

  • Nieuw lid toegevoegd aan het team.

Eind 2020 kwamen wij in contact met Eline Elbersen uit Amsterdam. Eline studeert Productie Podiumkunsten aan de AHK, wist ons te vinden door onze campagne rondom de crowdfunding en was, en is, erg enthousiast over onze plannen. Ze heeft ons geholpen met het schrijven van een regievisie voor onze documentaire. In zo’n regievisie staat beschreven welke doelstellingen de regisseur voor ogen heeft, wat de uitgangspunten van de documentaire zijn en op welke manier alles in beeld wordt gebracht. Met die regievisie zijn we samen met Eline naar een aantal productiehuizen gestapt om de kans op nationaal succes van onze documentaire te vergroten. Helaas zonder enig succes door uiteenlopende redenen vanuit de productiehuizen. Ook heeft Eline ons tot nieuwe inzichten geleid en is de insteek van de documentaire daardoor ietwat veranderd. We zullen ons zeker nog gaan richten op de (zichtbare) gevolgen van klimaatverandering in de Alpen, alleen zullen we de focus meer leggen op de relatie tussen mens en natuur en of de veranderingen invloed hebben op die relatie. Eline zal zich de komende tijd wat meer op de achtergrond houden, maar zal na de opnames weer van grote waarde voor ons zijn. Al met al kunnen we concluderen een uitstekend nieuw lid te hebben toegevoegd aan ons team.

 

  • Artikelen Bergen Magazine en Het Weer Magazine.

In februari mochten we een mooie bijdrage leveren aan de nieuwsbrieven en de online nieuwsrubrieken van Bergen Magazine en Het Weer Magazine. Deze artikelen leverden ons veel aandacht onder bergliefhebbers en de nodige positieve reacties op. Hierbij de link naar het artikel op de pagina van Bergen Magazine: https://bergwijzer.nl/nieuws/nederlandse-studenten-maken-documentaire-over-klimaatverandering-in-de-alpen?utm_source=Email&utm_medium=Nieuwsbrief&utm_campaign=NBBW15-2-2020&fbclid=IwAR1UmNxeCGDrvu8IZOb3-5fSbRS08sekaun6SEONIIL24RAwBQybmZzlDb4

 

  • Testweekend Volkswagen ID. 3 van Zijm.

Zoals eerder bekendgemaakt (update 29-11-20) zijn we een samenwerking aangegaan met autobedrijf Zijm, zij zullen ons tijdens de opnames van onze documentaire voorzien van een volledig elektrische Volkswagen ID. 3. Om te kijken of de auto geschikt is voor onze reis naar en in de Alpen hebben we er in februari een testweekend mee gehad. De auto is ons allerzins bevallen en door zijn actieradius, comfort en laadruimte goedgekeurd voor de trip naar de Alpen. Tijdens het testweekend hebben we prachtige beelden geschoten in de omgeving van Arnhem en Nijmegen, dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een samenvattend filmpje. Hierbij de link naar het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=Ij4cMZ4TAXE

 

  • Contactlegging te interviewen personen Alpen.

Ongeveer twee weken geleden zijn we begonnen met de zoektocht naar contacten die passen bij de door ons geschetste profielen, enkele voorbeelden van profielen zijn: agrariër (50+), boswachter, bioloog, gasthofhouder, gletsjer/bergbeklimmer, onderzoeker (bijv. naar gletsjers) historicus met specialisme Alpen en inwoner bergdorpje (75+). De eerste contacten zijn gelegd en het ziet er tot nu toe erg rooskleurig uit. Mochten jullie nog contacten hebben die overeen komen met de hierboven genoemde profielen; schroom niet en stuur ons een e-mail (netoptijd.docu@gmail.com).

 

  • Schrijven van een script.

Sinds een aantal weken zijn we begonnen met het schrijven van het script voor de documentaire. Het lukt ons erg goed om het verhaal dat we in ons hoofd hebben op papier te zetten en de gang zit er goed in. Helaas kunnen we hiervan niet veel inhoud vrijgeven, maar dat begrijpen jullie hoogstwaarschijnlijk wel.

 

  • Vertrekdatum voor de opnames.

Zoals algemeen bekend wordt het door de Nederlandse overheid tot 20 mei a.s. afgeraden om naar het buitenland af te reizen en hebben alle Alpenlanden op dit moment de kleurcode oranje, dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. De insteek om half mei richting de Alpen af te reizen is dus al niet meer haalbaar, wel hebben we goede hoop voor de maanden juni, juli en augustus. We houden jullie op de hoogte wat betreft verdere ontwikkelingen omtrent ons vertrek richting de bergen.

 

Jesse & Marciano met de Volkswagen ID. 3 op de Rijnkade te Arnhem.

We blijven jullie ook de komende tijd op de hoogte houden van alle ontwikkelingen omtrent de documentaire. Bekijk ook eens onze Instagram- of Facebookpagina voor alle ontwikkelingen en prachtig beeldmateriaal.

Nogmaals ontzettend bedankt voor alle steun, zonder jullie was het niet gelukt!

 

Groetjes,

 

Marciano Hendriks & Jesse Dercks

Don't e-mail the supporters: