Twee fantastische samenwerkingen!

Project Reference: 

Onze nieuwe aanwinst! BILLY

Met trots presenteren we jullie vandaag onze nieuwe aanwinst voor de film. Billy de acteer-hond!! Afgelopen week zijn regisseur Marc en producent Rosa langs gegaan in Zaandam bij deze prachtige en getalenteerde Australian Kelpie. Deze viervoeter is opgeleid op de theaterschool voor honden en heeft al meerdere keren voor de camera gestaan. We kijken ontzettend uit om met Billy en zijn baasje te gaan samenwerken!

Het was een genot om Lies (Billy’s baasje) en Billy bezig te zien. Voor het station van Zaandam kregen Rosa en ik een kleine demonstratie van wat Billy allemaal kan; dat is veel. Wat eruit springt is het plezier dat de hond heeft in het acteren: het kwispelende staartje behoeft geen woorden. Billy kan als hij wil boos en gevaarlijk spelen en kan je dan een paar seconden later onschuldig en aandoenlijk aankijken. Hij is de perfecte hond voor onze film!

Boerderij de bonte bentheimer

Steeds vaker verlaten we onze werkplek op de HKU en zijn we op de boerderij te vinden. Als prachtig decor voor de film mogen we gebruik maken van de kleinschalige biologische varkensboerderij ‘De Bonte Bentheimer’ in Spankeren (Gelderland). Deze prachtige boerderij, die tevens dienst doet als dagbesteding voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen wordt gerund door Ron en Majola. Zij hebben ons hier telkens met open armen ontvangen en hun positieve energie maakt het een plezier om naar de opnames toe te leven.

De manier waarop de varkens hier leven is een voorbeeld voor de sector. Ze kunnen gaan en staan waar ze willen, binnen of buiten en leven met z’n allen bij elkaar; groot en klein. Toen we tijdens de opnames van de teaser voor het eerst de wei in gingen waren de varkens op hun hoede en voorzichtig. Het was dan ook makkelijk om ze naar een bepaalde plek in de wei te begeleiden; ze renden toch wel van ons af. Maar ze raakten snel aan ons gewend. Op een gegeven moment hadden ze totaal geen boodschap meer aan onze aanwezigheid. En probeer een varken van rond de 200 kilo maar eens zo ver te krijgen om voor je te gaan lopen: die bepalen dat zelf wel, daar heb je als mens geen zegje in!

Don't e-mail the supporters: