Stap voor stap

Project Reference: 

Na een mooie eerste week van de crowdfundcampagne zijn we in wat rustiger vaarwater terecht gekomen. De campagne loopt gestaag door. Nog ruim twee weken de tijd om de nog resterende 28% op te halen. Ken je nog mensen in je omgeving die het wellicht interessant vinden, schroom dan niet om het er eens met ze over te hebben.

Er is vooral ook nog ruimte voor organisaties/bedrijven om een wat grotger bedrag bij te dragen. In 2018 komen Monique, de moeder van Eelco, en ik dan samen langs om de film te vertonen, met collega's/clienten/netwerkpartners of wie dan ook in gesprek te gaan na de vertoning. (zie rewards)

De rustige tussenperiode geeft ook wat meer ruimte om al daadwerkelijk aan de slag te gaan. Zo heb ik vandaag een hele fijne ontmoeting gehad met Tom Sikkers. Tom zal de muziek voor de documentaire voor zijn rekening nemen. Tom heeft eerder muziek gemaakt voor de serie "Nieuwe Tilburgers" die ik in 2016 produceerde. Vandaag met Tom een groot deel van het ruwe materiaal doorgenomen zodat hij genoeg inspiratie heeft om aan de slag te gaan. Super blij mee!

Verder worden er door verschillende mensen echt hele mooie acties gehouden. Dat verrast en ontroerd me.Naast de films die ik maak vanuit FilmMoment werk ik als sociaal werker bij ContourdeTwern. Afgelopen week kwam een groep buurtbewoners van de Textielstraat (ze noemen zich De nieuwe jordaan) naar mij toe met een emmertje stuivers en een spaarpot. Ze hadden bij de grote Helloweenactiviteit, die ze elk jaar organiseren, geld ingezameld voor de crowdfundcampagne. Ik werd er oprecht stil van. Een heel mooi gebaar en bovendien een fantastische opbrengst van bijna 175 euro! Wauw!

Nog een mooi voorbeeld: Marion, die ik alleen maar via Facebook ken, is actief bezig met veilingen via marktplaats om geld in te zamelen. Ze heeft zoveel steun aan Eelco gehad vorig jaar door zijn blogs te volgen dat ze zich er vol op de campagne heeft gestort. Ook weer zo mooi en ontroerend. 

Het is duidelijk dat dit onderwerp, en vooral ook Eelco, veel bij mensen los maakt en heeft gemaakt, dat het veel mensen heeft geholpen. Voor mij een extra motivatie om deze documentaire zo integer en oprecht mogelijk te maken....Bijzonder om dit te mogen doen! Iedereen bedankt voor alle support tot nu toe! 

Monique, Bert, Jelke en Nicole, daags na het overlijden van Eelco. Foto: Dolph Cantrijn

 

Don't e-mail the supporters: