ROETZWARTE MAGIE AAN DE RIJN

Omdat u in 2018 ons documentaire project 'Mijn Ontmoetingen met de Duivel' hebt gesteund via een donatie, hebt u nieuwe filmopnamen mogelijk gemaakt en is er eind 2019 ernaast een geupdate internationale versie verschenen. Speciaal voor een Engelstalig publiek. Met opnamen die intussen gemaakt werden. 

En dit jaar zijn we weer doorgegaan met ons filmisch onderzoek. Zie daarvoor de Nederlandstalige en Engelstalige teasers met taboedoorbrekende beelden:

https://vimeo.com/395499887 en https://vimeo.com/395494266

We vonden meer overtuigend nieuw bewijs dat zwart schminken in de Europese winter duizenden jaren oud is en terug gaat op prehistorische geluk- en vruchtbaarheidsriten, die in vrijwel alle Europese landen op voorheen geïsoleerde plekken nog jaarlijks gevierd worden. In Zwitserland grofweg tussen Sinterklaas (aan het meer van Zug) en Aswoensdag (Graubünden). 
Ongehuwde meisjes uitsluitend, worden daar met roet ingesmeerd, nadat ze in de sneeuw geworpen zijn door jongens met bellen om het middel die als dieren gekleed zijn. Soms hebben de meisjes een babypop op de arm. Een jaar later komen ze soms met een echte baby naar de plek terug. Het gaat om paarvorming.

De eerste geschreven berichten dateren van de middeleeuwen. 
De Sint werd in Nederland in de 19de eeuw Hylickmaker, ofwel huwelijksmakelaar genoemd en ook in Twente maken nog jaarlijks als Zwarte Pieten geklede zwartgemaakte jongens ongehuwde meisjes zwart met roet. Roet staat symbool voor vruchtbaarheid en geluk.
Zie ook http://www.PaganEurope.com  En bestel de Nederlands- of Engelstalige film op DVD of via VOD.

Don't e-mail the supporters: 

Comments

medada966_738882's picture

It's a very interesting story. I want to support you, what do I do? If you are comfortable, can you contact me at slotxo? It's very difficult to create your work without support. Guarantee that this movie will definitely be successful.

photoshoponline88_725117's picture

I think I can do it, but it takes time, thank you for sharing useful information shell shockers